Pripremni rukometni turnir

Podravkašice završile četvrte na 14. memorijalu Vinka Kandije u Ljubljani

Iako su imale vodstvo tri razlike na početku utakmice, Budućnost je do poluvremena nadoknadila zaostatak i prešla u vodstvo. U drugom poluvremenu obje ekipe su rotirale sve moguće igračice i dizale fizičku spremu. Najbolja strijelkinja Podravke bila je Toth s pet pogodaka, dok je kod Budućnosti prednjačila Jauković sa sedam pogodaka.

13:03h
0
Rk Podravka Vegeta - Rk Umag
Foto: Ivan Brkić

Pripremni turnir, 14. memorijalni turnir Vinka Kandije, ekipa Podravke iskoristila je kako bi podigla razinu spreme uoči važnih kvalifikacijskih susreta za Europu. U petak su se susrele s domaćim Krim Mercatorom, a u subotu su odigrale dvije utakmice, prijepodne protiv Budućnosti, a popodne protiv Hypo Niederosterreicha.


U petak Podravka nije dobro krenula, Krim je napao žestoko od prve minute, a vratarice Podravke nisu se snašle te su skupile samo četiri obrane tijekom cijele utakmice. S juniorskog Europskog prvenstva vratile su se Mrđen, Ećimović, Karlovčan i Pavlović, te s dobile priliku u utakmici. Rezultat je na kraju bio 42-27 za ekipu Krima. U redovima Podravke najbolje se snašla Vidak koja je postigla osam pogodaka.

Što se tiče subotnje prijepodnevne utakmice, Podravka je i nju izgubila 28-18 od podgoričke Budućnosti. Iako su imale vodstvo tri razlike na početku utakmice, Budućnost je do poluvremena nadoknadila zaostatak i prešla u vodstvo. U drugom poluvremenu obje ekipe su rotirale sve moguće igračice i dizale fizičku spremu. Najbolja strijelkinja Podravke bila je Toth s pet pogodaka, dok je kod Budućnosti prednjačila Jauković sa sedam pogodaka.

Posljednju utakmicu naše rukometašice igrale su protiv Hypo Niederösterreicha, koja je ujedno bila i utakmica za treće mjesto. Igrala se utakmica gol za gol, a prva je popustila Podravka i na kraju izgubila rezultatom 27-24. Ivana Dežić predvodila je napad Podravke sa sedam pogodaka, dok je kod Austrijanki najbolja bila Topić s čak 12 pogodaka, slijedila ju je Kiss s osam zgoditaka.

Prvo mjesto na turniru osvojio je domaćin Krim Mercator svladavši u finalu Budućnost rezultatom 29-19.

Konačan poredak

1. Krim Mercator

2. Budućnost

3. Hypo Niederosterreich

4. Podravka Vegeta

čitam...