18.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MEĐUNARODNA SURADNJA

Podravkini promotori kulinarstva završili s kuhanjem u Sisku, Sedlanić: Usporedbe porcija koje smo spremali mi volonteri i one Pleterove teško je komentirati
P

U kuhinji kulinarstva Podravke odrađen je veliki dio posla, od rezanja salata, kuhanja blitve i drugog povrća i krumpira, pripreme i čišćenja povrća, jer školska kuhinja u Sisku nije imala kapaciteta da sve podnese.

Ne propustite

Podravkini promotori kulinarstva jučer su u prilagođenoj kuhinji Osnovne škole 22. lipnja u Sisku spakirali svoju kuharsku opremu, podijelili preostale im namirnice i nakon 14 radnih dana na potresom pogođenom području, vratili se svojim redovnim radnim obvezama.

Kako smo već pisali OVDJE, njih nekoliko od prvog je dana nove godine bilo angažirano u spremanju obroka za stradale i volontere.

Hrvatskim kuharima iz kuharskog saveza i Podravke u pomoć je u ponedjeljak stigla i slovenska ekipa, šefovi članovi Slovenskog kuharskog saveza.

Kulinarski tim od 10 ljudi pripremao je ručkove i večere, a predvodio ih je Martin Blejec, šef tima, Alma Rekić, bivša članica žirija u slovenskoj verziji MasterChefa te Tomaž Vozelj, predsjednik Društva kuhara i slastičara iz Slovenije.

Slovenski kulinarski tim brzo se nakon potresa povezao s Hrvatskim kuharskim savezom te su priskočili u pomoć kako bi se naši kuhari malo odmorili.

– Članove ekipe upoznali smo na raznim regionalnim, državnim i nacionalnim kuharskim natjecanjima dva dana su s nama kuhali su u Sisku, jer su im tako dozvolili zbog epidemioloških mjera. S njima je bio naš dugogodišnji kolega Boštjan Palčić koji često kuha na Slovenskoj TV. Pomoć nam je došla u pravi tren, zahvalni smo kolegama koji su se odazvali – pojasnio je Zlatko Sedlanić, Podravkin specijalist kulinarstva.

Boštjan Palčić i Zlatko Sedlanić Foto // privatna arhiva

S kuhanjem su završili jučer, a slovensku ekipu zamijenili su kuhari iz Ličko-Senjske županije.

Škola u kojoj su pripremali obroke jedna je od rijetkih koja nije oštećena u potresu pa će tako i kuhinja koju su si kuhari volonteri prilagodili svojim potrebama, preko vikenda biti vraćena na početne postavke i u njoj će se od ponedjeljka spravljati jela za učenike i osoblje škole.

Podravka je od prvog dana ove akcije za pripremu jela osigurala proizvode koji su potrebni za pripremu jela. Promotori kulinarstva zajedno sa kuharima iz Hrvatskog kuharskog saveza sudjelovali su u pripremi jela, a svaki drugi dan iz Podravke im je dostavljana većina pripremljenih namirnica.

– U kuhinji kulinarstva Podravke odrađen je veliki dio posla, od rezanja salata, kuhanja blitve i drugog povrća i krumpira, pripreme i čišćenja povrća, jer školska kuhinja u Sisku nije imala kapaciteta da sve podnese – pojasnio je Sedlanić te dodao kako su i slovenskih kolegama dostavljali dio pripremljenih namirnica i Podravkinih proizvoda.

– Namirnice koje su nam ostale, proslijedili smo u Hrvatski Crveni križ, dok smo dio podijelili udrugama koje su ostale kuhati na području Petrinje i Letovanića, rekao je Sedlanić.

Stanje na terenu Sedlanić nije htio komentirati jer zbog svakodnevnih obaveza nije bio u prilici vidjeti stvarnu situaciju, no smatra da su mediji sve već rekli.

– Više ne znam kome vjerovati. Napise i usporedbe porcija koje smo spremali mi volonteri i one koje kuha Pleter teško je komentirati, no svakako je u ovoj situaciji plitko od strane onih koji fotografiraju porcije i objavljuju takve stvari na društvene mreže – zaključio je Sedlanić.

Podsjećamo, Podravkinu kulinarsku ekipu koja je 14 dana pripremala obroke za volontere i stradale predvodio je Dražen Đurišević, a s njim su na terenu bili Zlatko Sedlanić, Mišel Tokić i Zoran Delić.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepopravljiv

Za ovog “majstora” nema prepreka, vozio sa zabranom, bez vozačke, hrpom negativnih bodova… Nije prošlo dobro

Bilo je posla jučer na koprivničkom sudu, a ponajviše zbog vozača koji su kršili sve i svašta. Jedan 36-godišnjak doveden...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×