24 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sajam gospodarstva u Mostaru

Poduzetnici i obrtnici županije predstavili se u BiH, Pucar: Podravki je ovo tržište među najvažnijima i najvjernijima
P

Na zajedničkom izložbenom prostoru predstavljaju se Podravka, Radnik, Lasselsberger-knauf, Hangar18, Hartmann, Krolid, 30-ak izlagača poduzetnika i obrtnika iz Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite

Poduzetnici iz Koprivničko-križevačke županije ovaj se tjedan predstavljaju na 20. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2017. u organizaciji HGK Županijske komore Koprivnica.

Organiziranje zajedničkog nastupa na mostarskom sajmu je nastojanje HGK Županijske komore Koprivnica da svojim članicama omogući predstavljanje proizvoda i usluga na ovom, za naše gospodarstvo, značajnom tržištu, produbljivanje gospodarskih veza u skladu svoje misije kao promotora gospodarstva Koprivničko-križevačke županije.

Na zajedničkom izložbenom prostoru predstavljaju se Podravka, Radnik, Lasselsberger-knauf, Hangar18, Hartmann, Krolid, 30-ak izlagača poduzetnika i obrtnika iz Koprivničko-križevačke županije koji su prisutni ili žele plasirati svoje proizvode i usluge na tržište BiH.

Foto: HGK ŽK Koprivnica

Premijer Plenković je istaknuo kako je ovo ne samo gospodarski već i politički skup koji pridonosi kreiranju dodatne suradnje svih konstitutivnih naroda koji žive i djeluju na ovom području i na čijoj će ravnopravnosti, kako kaže, inzistirati.

– Hrvatska i BiH dio su jedinstvenog ekonomskog prostora. Na tržište BiH izvezemo više od milijardu i sto milijuna eura vrijedne robe i usluge što dovoljno svjedoči o njegovoj važnosti – rekao je predsjednik HGK Luka Burilović najavivši ponovno otvaranje HGK Predstavništva u BiH gdje djeluje 200-tinjak hrvatskih tvrtki. Hrvatska je najveći ulagač u BiH, dok je BiH u Hrvatsku šesti.

– Nama iz Podravke je, od samog pokretanja, bilo strateški važno da budemo prisutni, ujedno dajući svoj doprinos bogatstvu ponude, atraktivnosti i zanimljivosti ovog međunarodno priznatog događaja. Izvanrednost Mostarskog sajma je u činjenici da pruža priliku da izlagači predstave svoje proizvode, upoznaju se i sklope poslove. Podravkino Predstavništvo u BiH je, po broju zaposlenih, među najbrojnijim predstavništvima u više od 20 zemalja, a BH tržište tradicionalno smatramo jednim od najvažnijih i najvjernijih – rekao je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Foto: HGK ŽK Koprivnica

Nakon svečanosti otvorenja izaslanstvo visokih dužnosnika kojeg su uz hrvatskog premijera Andreja Plenkovića činili predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, direktorica Sajma Dalfina Bošnjak, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, srbijanski predsjednik Vlade Aleksandar Vučić i predsjednik HGK Luka Burilović posjetili su izložbeni prostor Podravke i HGK Županijske komore Koprivnica gdje su ih dočekali domaćini predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Zajedničko predstavljanje gospodarstva Koprivničko-križevčke županije podržali su Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Koprivničko-križevačka županija i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Imitiranje prirode

FOTO/VIDEO Dragicu permakultura vodi u sađenju vrta: Biljke štite jedna drugu, a imam i trik za puževe

Znate li što je permakultura? Dragica Strmečki iz Koprivnice sa sestrom Josipom ove je godine po prvi put posadila...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×