13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
popusti za sve

POGLEDAJTE Širom županije od danas voze brojne autobusne linije, cijene su simbolične, a pokrivenost maksimalna
P

Najjeftinija jednosmjerna karta za umirovljenike je 1,60 kuna, a najskuplja 10 kuna. Za sve ostale cijene se kreću od osam do 50 kuna. Mjesečne su podijeljene na radničke, umirovljeničke, studentske i učeničke

Ne propustite

Prije nekoliko dana pisali smo kako se od ovog tjedna, točnije od 15. ožujka, na području Koprivničko-križevačke županije uvodi javni autobusni prijevoz, koji uključuje 79 autobusnih linija, od kojih su 44 županijske i 35 međužupanijske. Te linije obuhvaćaju čak milijun i pol kilometara na godišnjoj razini, stoga nas ne treba čuditi da je župan Darko Koren tom prilikom naglasio da je ovo povijesni događaj.

Jasno, koristi od istog imat će sve generacije, a ponajviše umirovljenici koji će mjesečnu kartu plaćati 20 posto od pune cijene. Međutim, karte su stipendirane svima.

– Učenici srednjih škola i nadalje imaju popust kojeg su imali do sada, dakle plaćaju pet posto pune cijene. Studenti će plaćati 20 posto od pune cijene karte, a radnici 80 posto. Također, popusti se odnose i na dnevne karte – rekao je tada Koren.

Najviše linija odnosi se na Čazmatrans, koji pokriva doslovno cijelu županiju. Vozit će na čak 68 linija, a koje su to, baš kao i sve ostale informacije možete pogledati OVDJE.

Što se tiče cijene karata, one su uistinu simbolične, a također ih možete pogledati na gornjem linku. Cijene su određene po kilometraži i dobnim skupinama. Primjerice, najjeftinija jednosmjerna karta za umirovljenike je 1,60 kuna, a najskuplja 10 kuna. Za sve ostale cijene se kreću od osam do 50 kuna.

Mjesečne karte podijeljene su na radničke, umirovljeničke, studentske i učeničke, s time da ovi zadnju imaju daleko najpovoljnije cijene, a radničke su najskuplje. One za umirovljenike i studente su identične, a mjesečna karta obračunava se na bazi 44 vožnje. Točne cijene pogledajte u nastavku.

Na kraju podsjetimo da je osim s Čazmatransom, Županija potpisala ugovore i s Autoprijevoznikom, Podravina Express Toursom i Autoprijevozničkim obrtom Škriljak.

Popis svih linija i satnicu polaska autobusa pogledajte OVDJE

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×