Renesansni festival

Pogledajte što vas sve danas danas očekuje na povijesnom spektalu

Za sladokusce, cijelo će se vrijeme vrtjeti renesansni ražanj, a neće manjkati ni renesansnih jela od koprive, koje su uz eliksire glavna tema festivala. 

14:29h
0
mg
Foto: Matija Gudlin

Nakon jučerašnjeg otvorenja, Renesansni festival danas nastavlja punim plućima.

Pivo od koprive, da bi ga bilo dovoljno za sve koji ga žele probati, kuha se od samoga početka, a u 16.15 sati program počinje Renesansnom lutkarskom predstavom nazvanoj Koprivasto bundevasta juha.

U 16.45 nastupaju Koprivnički mušketiri i haramije, a mališani iz Tratinčice zaplesat će renesansne plesove u 17 sati. Nakon njih nastupa Copranitz, koprivnički renesansni ansambl, a u 18 sati kazalište Oberon će izvesti Nori Krtica Martina.

U 18.30 renesansnom pistom u damskim će haljinama prošetati rukometašice RK Podravke, slijedi nastup društva Baron, konjički turinir vitezova Hector iz Slovačke, viteške skupine Oploskie Bractwo Rycesrkie iz Poljske i skupine Marcus M iz Češke.

u 20.30 sati Koprivnički mušketiri i haramije izvest će svoj spektakularni vatreni show, a u večernjim satima posjetitelji mogu uživati u noćnom životu u viteškim logorima pod mjesečinom i bakljama.

Za sladokusce, cijelo će se vrijeme vrtjeti renesansni ražanj, a neće manjkati ni renesansnih jela od koprive, koje su uz eliksire glavna tema festivala.

Za ulaz na festival plaće se simbolična cijena kao mostarina direktno na samom ulazu u festival. Mostarina je 5 kuna u petak i 10 kuna u subotu i nedjelju. Djeca koja prođu kroz Koprivkova vrata ulaze besplatno.

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW