5.4 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Predloženi kandidati

Pogledajte tko će dobiti nagradu za životno djelo, postati počasni građanin i dobiti druga prestižna priznanja Grada Ludbrega
P

Vijećnici će glasovanjem odlučiti o predloženim kandidatima.

Ne propustite

Na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega vijećnici će odlučiti tko će dobiti javna priznanja – nagradu Grada Ludbrega za životno djelo, nagradu Grada Ludbrega, plaketu Grada Ludbrega, zahvalnicu Grada Ludbrega i tko će biti proglašen počasnim građaninom.

Za Nagradu za životno djelo predložen je Tomislav Letina, umirovljeni je učitelj tjelesne kulture iz Ludbrega. Pedagošku akademiju završio je u Čakovcu, a prvo zaposlenje našao je u Osnovnoj školi Martijanec da bi od 1971. godine pa sve do umirovljenja uspješno predavao tjelesno-zdravstvenu kulturu u Osnovnoj školi Ludbreg.

Osim toga, vrlo je poznat i priznat i aktivan u široj društvenoj sredini, a sve svoje slobodno vrijeme poklanjao je mladima i sportu. Kao dugogodišnji učitelj tjelesne i zdravstvene kulture i voditelj školskog sportskog kluba u Osnovnoj školi Ludbreg bio je mentor mnogobrojnim učenicima sportašima te ih uspješno pripremao za brojna sportska natjecanja, susrete i smotre gdje su postizali odlične rezultate. Za isto postoje mnogobrojne diploma, priznanja, zahvalnice, pehari i nagrade. Tim svojim aktivnostima doprinosio je razvitku i jačanju sporta i sportskih klubova na području grada Ludbrega.

Uz to, dugi niz godina bavi se istraživanjem i sakupljanjem povijesne građe o Ludbregu te fotografiranjem zanimljivih motiva u gradu Ludbregu i okolici. Tu se posebno ističe njegov rad pod nazivom “Ludbreg – nekad i sad” koji uključuje stotinjak fotografija objedinjenih u jednu prezentaciju. Svoje radove redovito objavljuje na internet i time uvelike pridonosi promociji Ludbrega. Dosad je objavio više prezentacija o Ludbregu, te preko tisuću fotografija na Google Earthu. Osim fotografija mnoge je događaje bilježio i videokamerom pa tako postoji zavidna građa koja će budućim generacijama biti od neizmjerne važnosti.

Za počasne građanine predloženi će biti Ružica Cindori Vrhovski iz Zagreba i Tomislav Cvetko iz Varaždina.

Ružica Cindori Vrhovski radila je kao knjižničarka u Gradskoj knjižnici i čitaonici “Mladen Kerstner” i knjižnici Osnovne škole Ludbreg. Od 1989. do 2009. godine radila je kao bibliotekar informator u Knjižnicama grada Zagreba gdje je priredila veći broj likovnih i edukativnih izložbi za djecu i odrasle. Članica je programskog i organizacijskog odbora Mjeseca hrvatske knjige. Od 2009. godine tajnica je Društva hrvatskih književnika u Zagrebu te se intenzivno bavi problematikom autorskih prava i implementacijom prava javne posudbe u Hrvatskoj. Književnim radom bavi se od srednjoškolskih dana. Pjesme, članke i oglede objavljuje u zbornicima i periodici u Hrvatskoj i inozemstvu, a piše i pogovore za pjesničke zbirke i tekstove za kataloge likovnih izložbi. Sudjelovala je na brojnim pjesničkim susretima u zemlji i inozemstvu, a prevodi i poeziju sa slavenskih jezika. Objavila je mnoge zbirke pjesama za koje je primila mnogobrojne nagrade i priznanja, a njezine pjesme uvrštene su u izbore i antologije te prevedene na više jezika. Članica je Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i Slavenske književne i umjetničke akademije sa sjedištem u Varni (Bugarska).

Tomislav Cvetko poznati je i cijenjeni gospdarstvenik Ludbregu koji živi u Varaždinu. Od 1975. godine radi u “Opremi” na različitim poslovima da bi 2018. godine otišao u mirovinu kao generalni menadžer Opreme d.d. U svome radnom vijeku uspio je i u najtežim vremenima osigurati da tvrtka uredno posluje, razvija se i zapošljava mnoge Ludbrežanke i Ludbrežane te postane prepoznatljiva ne samo u Hrvatskoj nego i na zahtjevnom svjetskom tržištu. Posljednjih nekoliko godina uložena su znatna sredstva u obnavljanje i osuvremenjivanje poslovnih procesa, proširenje proizvodnje te privlačenje europskih sredstava kako bi tvrtka i dalje rasla, širila svoj asortiman te zapošljavala nove generacije stručnih mladih ljudi.

Nagrada Grada Ludbrega dodijelit će se Maši Horvat iz Ludbrega zbog osobitog dugogodišnjeg doprinosa razvoju kulturnog amaterizma na volonterskoj osnovi te angažiranom radu s djecom i mladima na čuvanju tradicijske kulture i razvoju pozitivnih vrijednosti kod djece i mladih te Katarini Sačer iz Ludbrega za ostvarene rezultate u području socijalne skrbi, humanitarnog djelovanja i drugih područja društvenog života.

Plaketu Grada Ludbrega dobit će DVD Kućan Ludbreški za 90-godišnji rad i društveno djelovanje od interesa za Grad Ludbreg, Košarkaški klub Grafičar Ludbreg za dugogodišnji uspješan rad i postignute rezultate u području sporta te Srednja škola Ludbreg za uspješan rad i postignute rezultate u području srednjoškolskog obrazovanja.

Zahvalnica Grada Ludbrega će ići u ruke Heleni Bontek, Draženu Filipoviću i Nadi Špoljarić iz Ludbrega, Marijanu Horvatiću iz Poljanca te Štefici Vusić iz Vinograda Ludbreških.

Vijećnici će glasovanjem odlučiti o predloženim kandidatima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Horoskop

NAJBOLJI LJUBAVNICI Ova četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Zanima vas koji horoskopski znakovi su vatra u krevetu te očaravaju svojim neodoljivim šarmom i magnetskom privlačnošću? Ne tražite dalje jer...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×