20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
stručni žiri odabrao

Evo tko će nastupiti na Pitomačkom festivalu Podravine i Podravlja
E

Ne propustite

Od 88 prijavljenih pjesama, 38 ih je odabrano za program dviju festivalskih večeri – Večeri popularnih tamburaških skladbi i Večeri etno i folklornih skladbi Podravine i Podravlja.

Program 24. glazbenog festivala pjesme Podravine i Podravlja koji će se održati 10. i 11. lipnja predstavljen je jučer, u četvrtak u društvu Podravec u Zagrebu.

Od 88 prijavljenih pjesama, 38 ih je odabrano za program dviju festivalskih večeri – Večeri popularnih tamburaških skladbi i Večeri etno i folklornih skladbi Podravine i Podravlja.

– Bilo mi je pravo zadovoljstvo, kao i svih godina, biti dio festivalskoga tima i član žirija. Najvažnije za svaki regionalni festival u ovim vremenima je da se održi i nikako ne gubi na kvaliteti i na utabanom putu na kojemu se radilo do sada. Pitomački festival raste i ide u bržem allegru nego inače. Pjesme su dobre, raznolike i očekujemo zadovoljstvo publike – rekao je Siniša Leopold, član stručnog žirija i umjetnički ravnatelj Tamburaškog orkestra.

Velikim odazivom i mnogobrojnim pjesmama na kajkavskom narječju zadovoljan je i Marinko Barčan, umjetničkiravnatelj Festivala.

– Vjerujem da sve što smo pokrenuli prije 24 godine ima smisla i da smo uspjeli pokrenuti Podravce i Podravke što pokazuju pokroviteljstva pod kojima se održava naš festival. Zahvala za veliku podršku ide i Virovitičko-podravskoj županiji i Općini Pitomača bez kojih ne bismo mogli očuvati našu tradiciju – kazao je Rajko Stilinović, direktor i jedan od osnivača festivala Pjesme Podravine i Podravlja.

Tako će u petak, 10. lipnja, na Večeri popularnih tamburaških skladbi nastupiti 18 izvođača i to Stjepan Jeršek Štef (Ne traži me violino), Renata Kos (Svirajte mi polagano), Ravnica (Neko gore vidi sve), Mladen Medak Gaga (Kuc-kuc, kuca bil), Kas (S kojeg si planeta), Dražen Žanko (Skrij se iza firanga), Garavuše (Ljeto, ti i ja), Svirci moji (Ljubav za pjesmu…), Cure iz centra (Sreća il nesreća), Šokci (Ti si mene zavela), Luka Udjbinac i Nikola Kristić (Oko garavo), Vinski brati (Ma kakav bi ja to gazda bio), Mladen Kos i Nikolina Hižar (Dvije smo duše, a srce jedno), Tamburgeri (OPG), Savski valovi (Kad bi moglo naopako), Mjesečina i The Fusion (Malo provoda), Ivica Orlić i Daj šta daš (Život te čeka) i Zdravko Bugarin (Samo ti si Dravo znala).

Na Večeri etno i folklornih skladbi Podravine i Podravlja u subotu, 11. lipnja, nastupit će

Danijela Pintarić (Naša proljeća), Boris Ćiro Gašparac (Mala kuća puna sreće), Barbara Othman (Zabljenapopevka), Đuka Čaić (Nek me noćas Drava ljubi), Marija Pavković Snaša (Zabranjeno voće), Žiga (Moja pjesma i moja tambura), Siniša Cmrk (Frigaš čoveka), ŽVS Đurđevčice (Ti si meni fakat naj), Stjepan Fortuna (Vrag tizemi peneze), Gordana Lach i Željko Grahovec (Popevka za kraj), Kristina Domović (Potkova za sreću), Podravski mužikaši (Hladna Drava tiho šumi), Čarobna frula (Buš me ženil ili ne), Kirjales (Ljubila bum koga hoćem), Kajda (Singerica), Veseli podravci (Nikad više u tuđinu), Franjo Barić (Podravina moja spi), Stjepan Lach (Dok pamet ušću putuje), Dario Došlić (Doći ću ti doskora) i Sokolovi (Pozovite tamburaše).

Predstavljanje programa // Foto: Pitomača festival
Predstavljanje programa // Foto: Pitomača festival
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×