Polančec najavio početak gradnje autoceste prema Koprivnici prije kraja travnja

11:50h
0
polancec m

Za gradnju autoceste A-12 od Gradeca prema Koprivnici, točnije za prvu dionicu do Kloštra Vojakovačkog, pristigle su tri ponude na natječaj za izvođača radova, doznali smo od potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.
On je na čelu Koordinacije članova Vlade i Sabora iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, u kojoj su Josip Friščić, Đurđa Adlešić, Damir Bajs i Gordan Jandroković, te predstavnici ministarstava prometa i zaštite okoliša kao i Hrvatskih autocesta. Nakon ponuda za gradnju autoceste prema Bjelovaru, danas su otvorene ponude za gradnju autoceste prema Koprivnici.
– Vjerujem da je moguće očekivati do konca sljedećeg tjedna analizu tih ponuda i odabir izvođača radova – izvijestio je Polančec.

– Ako ne krajem sljedećeg tjedna, tada bi nekoliko dana kasnije trebala biti gotova i lokacijska dozvola, čime se stječu uvjeti za građevinsku dozvolu, kazao je Polančec i dodao da bi negdje do 25. travnja mogli onda potpisati sve relevantne ugovore te započeti prve radove.

Potpredsjednik Vlade je dodao kako i ovi podaci potvrđuju da gradnja autoceste nije upitna, iako se sve odvija u kratkim rokovima.