Tragedija u Goli

Policija istražuje moguće nepravilnosti rada Centara za socijalnu skrb u Rijeci i Koprivnici oko slučaja Slađane Brkić i Dejana Slivara

U policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj izvijestili su nas da se poduzimaju odgovarajuće radnje u vezi tog slučaja.

14:30h
0
Kuća u kojoj se dogodilo ubojstvo // Foto: Ivan Brkić
Kuća u kojoj se dogodilo ubojstvo Dejana Slivara // Foto: Ivan Brkić

Prije nekoliko dana objavili smo tekst u kojem je riječ bila o očitovanju Riječkog centra za socijalnu skrb o slučaju hladnokrvnog ubojstva u Goli koje je počinila Slađana Brkić oduzevši život Dejanu Slivaru ubodom noža.

Podsjetimo, rečeno je da su Centar za socijalnu skrb Rijeka i Centar za socijalnu skrb Koprivnica su u slučaju tragičnog događaja u Goli u postupcima obitelji postupali sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji. Također, da su centri, riječki i koprivnički, međusobnom suradnjom i koordinacijom aktivnosti poduzimali sve potrebne radnje iz nadležnosti sukladno pravilima struke i važećim zakonskim propisima.

U policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj izvijestili su nas da se poduzimaju odgovarajuće radnje u vezi tog slučaja.

– Sukladno medijskim napisima o mogućim nepravilnostima i nezakonitostima
nadležnih tijela u postupku socijalne skrbi nad sudionicima ovog događaja, Policijska
uprava koprivničko – križevačka, kao i u svakom drugom slučaju javnog pogovora i
sumnje u moguće počinjenje kaznenih djela, provodi odgovarajuće policijske izvide,
o čemu izvješćuje nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici – rekao je glasnogovornik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Dražen Laljek.

Dodao je da je za moguće propuste u postupanju nadležnih u sustavu socijalne skrbi primarno nadležno Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Prema riječima Darka Galića, glasnogovornika županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, provođenje istrage postalo je pravomoćno.

– Strogo su propisani rokovi provođenja istrage koje može trajati najdulje šest mjeseci, a vjerujem da će u ovom slučaju to biti i prije riješeno. Nakon toga se podiže optužnica i postupak prelazi na sud – objasnio nam je.

čitam...