DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI

Policija pregledala 539 vozila, kod pojedinih utvrđena veća tehnička neispravnost

Mogućnost vršenja besplatnog tehničkog pregleda, iskoristila su 404 vlasnika vozila, a tom prilikom kod 159 vozila utvrđeni su nedostaci.

15:15h
0
Ilustracija // Foto: Policijska uprava koprivničko-križevačka

Ne bi li provjerili u kakvom su stanju vozila koja se kreću našim podravskim prometnicama, Policijska uprava Koprivničko-križevačka prošlog je tjedna provela preventivnu akciju „Dani tehničke ispravnosti vozila“.

Policijski službenici tijekom šestodnevne akcije izvršili su kontrolu nad 539 vozila i utvrdili 354 prometna prekršaja. Prilikom nadzora vozila utvrđeno je pet prekršaja upravljanja vozilima za koje je utvrđena veća tehnička neispravnost vozila, dva prekršaja upravljanja vozilima za koje je utvrđena opasna tehnička neispravnost vozila i dva prekršaja prijevoza nepropisno smještenog tereta.

Mogućnost vršenja besplatnog tehničkog pregleda, iskoristila su 404 vlasnika vozila, a tom prilikom kod 159 vozila utvrđeni su nedostaci.

U stanici za tehničke preglede u Križevcima mogućnost besplatnih tehničkih pregleda iskoristilo je 150 vlasnika, na području Koprivnice ovu mogućnost su iskoristila 234 vlasnika, a u Đurđevcu njih 20.

U Križevcima je utvrđena tehnička neispravnost 38 vozila, u Đurđevcu 16, a u Koprivnici je neispravno bilo 105 vozila.