20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POZADINA SUKOBA U BOGAČEVU RIJEČKOM

Policija uhitila Roberta, supruga Josipa ih demantira: Muž nije prijetio, policajci su bili bahati, a jedan od njih udario je sina namjerno retrovizorom po ruci
P

Nakon što su policijski službenici pokušali legitimirati Josipu, na dvorište je izašao njen suprug Robert koji je prema njezinim riječima, zamolio iste da se udalje s njegovog posjeda kako bi mogao quadom izaći na cesti i otići na imanje na kojem obitelj ima sitnu stoku

Ne propustite

Kako smo pisali jutros, policijski službenici jučer su u mjestu Bogačevo Riječko, koje se nalazi u sastavu Općine Sveti Petar Orehovec, uhitili 49-godišnjeg muškarca.

Prema dostupnim informacijama iz PU Koprivničko-križevačke, muškarac je uhićen zbog toga što je omalovažavao policijske službenike, odnosno nazivao ih je pogrdnim riječima, a prilikom legitimacije odbio je dati na uvid osobnu iskaznicu.

Ubrzo nakon objave članka, javila nam se čitateljica Josipa Horvat-Pugar, koja nas je obavijestila kako spomenuti događaj nije prezentiran na ispravan način, odnosno da policijski izvještaj nije valjan s obzirom na to što se dogodilo. Josipa je, inače, žena od uhićenog Roberta Pugara (49), branitelja Domovinskog rata s više od dvije godine terena na različitim bojištima.

Policija mi se obraćala na bahat i otresit način

Kako nam je rekla Josipa, policijski službenici u Bogačevo Riječko stigli su zbog očevida vezanog za požar koji je izbio uslijed neopreznog paljenja granja i biološkog otpada na jednom imanju.

– Vraćala sam se s našeg imanja prema kući u kojoj živimo i primijetila sam da su policajci pojurili za mnom. Kako sam se vozila u neregistriranom automobilu i nisam bila vezana, odmah mi je bilo jasno o čemu se radi. Parkirala sam u dvorište, a oni su gotovo odmah ušli za mnom i tražili me prometnu i vozačku dozvolu, ali na jedan bahat i otresit način. Svjesna sam da sam pogriješila što sam se vozila u neregistriranom autu i bez pojasa, ali znam svoja prava i nije u redu da mi se policajci obraćaju na takav bahat način – rekla nam je Josipa.

Nakon što su policijski službenici pokušali legitimirati Josipu, na dvorište je izašao njen suprug Robert, koji je, prema njezinim riječima, zamolio iste da se udalje s njegovog posjeda kako bi mogao quadom izaći na cesti i otići na imanje na kojem obitelj ima sitnu stoku.

Muža priveli, a sina retrovizorom namjerno udarili po ruci

– Nakon što ga je moj muž zamolio da se makne s prilaza u dvorište, policajac je nastavio u bahatom tonu da se on neće nikome maknuti s puta. U tom trenutku moj muž je već bio kratkog fitilja iznerviran bahatošću policajca i rekao mu je ‘Ma goni se da ti ne velim kam..’. Dakle nije mu psovao majku ili uputio pogrdnu riječ, a policajac je iste sekunde preko policijske motorole obavijestio neka na našu adresu pošalju drugu patrolu pošto mu je moj muž prema njegovoj procjeni prijetio. Nakon nekoliko minuta stigla je i druga patrola koja je mojeg muža uhitila i tek su ga danas ujutro pustili iz pritvora – objašnjava Josipa.

Međutim, tu se tenzije nisu završile.

– Kako su muža odvodili na zadnje sjedište policijskog automobila, sin se šetao se u blizini parkiranog automobila. Policajac je namjerno, izlazeći iz dvorišta u rikverc, s bočnim retrovizorom udario mojeg sina po ruci – zaključila je Josipa.

Bilo kako bilo, protiv Roberta će prema policijskom izvještaju biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, a prema Josipinim riječima, to se u niti jednom trenutku nije dogodilo na način na koji je policija obavijestila medije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×