Policija uhvatila 23-godišnjeg provalnika

18:17h
0
Kriminalistički službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističku obradu nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela teških krađa, krađa i oštećenja stvari, priopćio je policijski glasnogovornik Dražen Laljek.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni u vremenskom razdoblju od 21. veljače do 17. ožujka provalio u tri ugostiteljska objekta i obiteljsku kuću na području grada Koprivnice, odakle je otuđio novčane blagajničke pologe i cigarete te računalo i dva mobitela. Nadalje je osumnjičeni u istom razdoblju otuđio zaključani bicikl ostavljen na parkiralištu te iz dva nezaključana dvorišta kuća moped i bicikl.

Također, osumnjičeni je kamenom razbio sporedna ulazna vrata Osnovne škole „Đuro Ester”. Otuđeni novac i cigarete je potrošio a druge predmete prodao nepoznatim osobama. Pronađeni su i vlasnicima vraćeni moped i bicikl. Izvršenim kaznenim djelima vlasnicima je počinjena materijalna šteta od 18.700 kuna.

Poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela „Teška krađa”, „Krađa” i „Uništenje i oštećenje tuđe stvari” osumnjičeni je  u utorak  uz posebno izvješće doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici, koji mu je odredio 48-satno zadržavanje, nakon čega je prepraćen u Okružni zatvor u Bjelovaru.