Policija uspješno provodi akciju ‘Mir i dobro’

13:16h
0
vatromet m

‘Mir i dobro’ naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira. Policijska uprava koprivničko-križevačka je u dosadašnjem dijelu akcije, od 15. prosinca 2008. do 2. siječnja 2009. godine, na svom području poduzela niz zadaća preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana, priopćeno je iz policije.

U tom razdoblju policijski službenici su izuzeli tri komada oružja i 73 komada streljiva, dok nije bilo oduzimanja eksplozivnih sredstava i pirotehničke galanterije. Poradi nezakonitog posjedovanja oružja i streljiva utvrđena su dva prekršaja za koja su prijavljena dva počinitelja. Ukupno je zabilježeno 13 prekršaja protiv javnog reda i mira sa 19 prijavljenih počinitelja i 13 kaznenih djela sa osam prijavljenih osoba. Prilikom kontrole granice zapriječen je ulazak 19 stranih državljana.

Nisu zabilježena ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe ubojitih sredstava. Sa danom 2. siječnja 2008. godine više nije dopuštena prodaja niti uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III (petarde, rakete, rimske svijeće, vatrometne kutije, fontane, vodopadi, redenici, petarde s bljeskom te drugi slični proizvodi).