dragovoljna predaja

Policiji predao neispravnu zračnu pušku i izbjegao sankcije

Pušku je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

08:15h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Nastavlja se dragovoljna predaja oružja kojom se izbjegavaju kazne.

Jučer je osoba sa šireg koprivničkog područja dragovoljno predala neispravnu zračnu pušku. Pušku je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

PODSJETNIK – Akcija Manje oružja – manje tragedija

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192.

Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

čitam...
Loading...