KOPRIVNIČKO - KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Pomoćnici u nastavi osigurat će se i ove godine za učenike s teškoćama u razvoju

Problem na koji smo ukazali kod ovog natječaja tiče se učenika osmog razreda osnovne škole koji prelaze u prvi razred srednje škole jer projekt nije predvidio njihovu prijavu. Prošle smo školske godine osigurali dodatnih sedam pomoćnika za takve učenike kroz humanitarnu udrugu koprivničke Obrtničke škole „Šegrtsko srce“, no Županija je morala iz svog proračuna izdvojiti dodatnih pola milijuna kuna, kazao je Ratimir Ljubić.

14:18h
0
Sastanak u Županiji // Foto: KCKŽŽ

Koprivničko-križevačka županija objavila je poziv za dostavu projektnih prijedloga koji se odnose na osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Cilj natječaja je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju.

Ratimir Ljubić, zamjenik župana, naglasio je da je Županija kroz projekt pod nazivom Prilika za sve 2 osigurala 37 pomoćnika u nastavi i to za 50 učenika s teškoćama u razvoju.

Partneri na projektu su 16 osnovnih i šest srednjih škola, te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Vrijednost projekta je nešto više od 2 milijuna kuna, a 95 posto tog iznosa sufinancira Europski socijalni fond.

Također, istaknuo je kako je osiguravanje pomoćnika u nastavi jedan od najvažnijih projekata u području obrazovanja te kako učenici bez njih ne bi mogli završiti svoje školovanje i ravnopravno sudjelovati u obrazovnom procesu.

– Problem na koji smo ukazali kod ovog natječaja tiče se učenika osmog razreda osnovne škole koji prelaze u prvi razred srednje škole jer projekt nije predvidio njihovu prijavu. Prošle smo školske godine osigurali dodatnih sedam pomoćnika za takve učenike kroz humanitarnu udrugu koprivničke Obrtničke škole „Šegrtsko srce“, no Županija je morala iz svog proračuna izdvojiti dodatnih pola milijuna kuna – kazao je Ratimir Ljubić.

Novina je ta da se ugovor potpisuje na četiri godine, a prijava se podnosi u dvije faze.

U prvoj fazi Županija će prijaviti učenike i svu dokumentaciju koja se na njih odnosi, dok se u drugoj fazi prijavljuje projektni prijedlog.

 

čitam...