Projekt POZDRAV

Pomoću 8 milijuna kuna opremit će se ordinacije, pružiti nove liječničke usluge i poboljšati infrastruktura

Nabavom spomenute opreme će se osigurati pružanje 17 novih usluga koje do sada navedene ordinacije nisu pružale.

09:19h
0
Podijeli objavu
Projekt POZDRAV // Foto: kckzz.hr

Projekt POZDRAV za poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji prijavljen na natječaj MRRFEU-a „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“.

Projekt su nekoliko mjeseci pripremali PORA Koprivničko-križevačke županije, zajedno s prijaviteljem projekta Koprivničko-križevačkom županijom i projektnim partnerom Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Ukupna vrijednost projekta je 8.268.710,10 kuna, a njime će se opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara te ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Nabavom spomenute opreme će se osigurati  pružanje 17 novih usluga koje do sada navedene ordinacije nisu pružale.

Foto:n kckzz.hr

U ordinacijama na području sedam općina osigurat će se provedba manjih infrastrukturnih zahvata i to u Kloštru Podravskom, Drnju, Hlebinama, Sv. Ivanu Žabnu, Virju, Goli te Podravskim Sesvetama, dok će se u  Koprivnici i Đurđevcu postaviti tehnološki naprednija i energetski učinkovitija rasvjeta.

U Koprivnici u centralnoj zgradi Doma zdravlja ugradit će se taktilne trake i orijentacijski plan (table na Brailleovu pismu) kako bi se olakšalo snalaženje osobama s invaliditetom. U čekaonicama u Đurđevcu, Križevcima i Koprivnici će se postaviti i LCD ekrani na kojima će se prikazivati prezentacije vezane uz zdravlje i poboljšanje kvalitete života pacijenata.

Podijeli objavu