5.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Solidarnost na djelu

Pomozite učenicima slabijeg imovinskog stanja da dobiju patike, aktivisti Crvenog križa će vam pokucati na vrata
P

Molimo naše sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima koji će ih obilaziti u četvrtak, 11. listopada. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola i naši volonteri, nosit će tijekom akcije oznake Crvenog križa, poručuju iz gradskog Crvenog križa.

Ne propustite

U akciji Solidarnost na djelu 2018, djelatnici Crvenog križa prikupljaju sredstva za kupnju tenisica učenicima u školama.

Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, kao i dosadašnjih godina, donio je odluku da se sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijene za kupnju sportske obuće učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja grada Koprivnice i 11 općina, čije područje pokriva GD CK Koprivnica.

Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 5 posto od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Na području grada Koprivnice, sabirna akcija u održat će se u četvrtak, 11. listopada od 15.30 do 19 sati.

Mjesna društva Crvenog križa akciju će provesti u subotu i nedjelju 13. i 14. listopada, a općinska društva Crvenog križa akciju će na svojim područjima provesti do 30. listopada 2018. godine.

– Molimo naše sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima koji će ih obilaziti u četvrtak, 11. listopada. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola i naši volonteri, nosit će tijekom akcije oznake Crvenog križa – poručuju iz gradskog Crvenog križa.

Ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su žigom našeg društva. Bonovi zahvalnosti u iznosu od 1 kune bit će namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

Građane ujedno obavještavamo da će se prikupljati prehrambene namirnice i to u Kauflandu od 9. do 14. listopada 2018. u Koprivnici. Tamo će biti postavljena košara s natpisom „Vaš dar za pravu stvar“ te će se prikupljati brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve i marmelade te higijenske potrepštine.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2017. ukupno je prikupilo 79.981,42 kune te je za taj novac kupljeno i podijeljeno 500 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a za Akciju Solidarnost na djelu 2018. dobiveno je Rješenje Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji s evidencijskom oznakom KKŽ-HA / ŠK-18-9, te je dodijeljena oznaka ŠK, što znači da je akcija namijenjena za unaprjeđenje uvjeta školovanja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×