12.9 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NA NJIMA SVIJET OSTAJE

Poput pravih političara predstavnici Dječjeg gradskog vijeća svečanom sjednicom obilježili Dječji tjedan
P

Obilježavanju Dječjeg tjedna u gradu Koprivnice i ove godinu priključile su se sve škole i vrtići s područja grada.

Ne propustite

Nakon što su dječji gradonačelnik i zamjenik mu prošlog tjedna posjetili županijsku upravu gdje ih je primio župan sa suradnicima i čestitao im Dječji tjedan, ovog su se tjedna primili ozbiljnog posla.

Svečane sjednice gradskih vijeća uobičajeni su dio programa prilikom proslava dana grada, a istu takvu, ali u dječjem sastavu te povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, održali su predstavnici Dječjeg gradskog vijeća.

Sjednica je održana jučer u prostorima koprivničke gradske uprave, a vodio ju je dječji gradonačelnik Gregor Gašparić. Prisustvovala joj je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

– Dobrodošle su poruke koje upućujete odraslima – obitelji, susjedima, ali i ljudima koji upravljaju gradom i kreiraju sadržaj u gradskoj upravi. Vaše poruke su nam jako vrijedne i želimo ih čuti, veselim se tome da u vremenu koje je pred nama osmislimo nove zajedničke projekte kojim ćemo moći doprinijeti da živite bolje, sretnije i zdravije – okupljenim vijećnicima je poručila Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Prilikom Svečane sjednice djeca su imala priliku zamjenici gradonačelnika postaviti pitanja na koja je ona sa zadovoljstvom odgovorila.

Sjednici su također prisustvovale Vesnica Mlinarić, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća i Jadranka Lakuš, predsjednica Društva naša djeca Koprivnica.

Obilježavanju Dječjeg tjedna u gradu Koprivnice i ove godinu priključile su se sve škole i vrtići s područja grada. Riječ je o godišnjoj aktivnosti posvećenoj djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovana Društva „Naša djeca“. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. Ove godine Dječji tjedan započeo je u ponedjeljak, 4. listopada 2021. kada je i Međunarodni dan djeteta, a završava u nedjelju, 10. listopada 2021. godine.

Prvo Dječje gradsko vijeće grada Koprivnice osnovano je 5. lipnja 2009. godine. Trenutno u Hrvatskoj djeluje 30 aktivnih Dječjih vijeća, a okupljaju više od 400 djece u dobi od 9-14 godina starosti.

Peti saziv koprivničkog Dječjeg Gradskog vijeća formiran je 16. studenoga 2020. godine, voditeljica mu je Vesna Mlinarić, a funkcionira u sastavu:

  • Gregor Gašparić, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, dječji gradonačelnik
  • Marin Sabol, OŠ „Braća Radić“, zamjenik dječjeg gradonačelnika
  • Josip Marković, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, zamjenik gradonačelnika

Vijećnici su:

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce:
1. Patrik Gal
2. Petar Mihalić
3. Snježana Oršoš

Osnovna škola „Braća Radić“:
1. Matija Dukić, 4. a
2. Marin Sabol, 5. d
3. Klara Premec, 6. c
4. Lovro Golubić, 7.d

Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“:
1. Petar Štefanec, 5. a
2. Nikola Golubović Matan, 5. d
3. Katja Gregurić, 6. c
4. Gregor Gašparić, 7. d

Osnovna škola „Đuro Ester“:
1. Paula Široki, 5. b
2. Paula Šef, 5. c
3. Dunja Poljak, 6. d
4. Josip Marković 7. c

Gregor Gašparić, dječji gradonačelnik

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rezime godine

PODRAVKA U 2023. Veći prihodi i dobit, rast plaća, nova tvornica i rekordna vrijednost dionice, Dalić: Hvala svakom radniku na doprinosu, kao i vjernim...

Grupa Podravka u 2023. ostvarila je prihode od prodaje u iznosu od 713,8 milijuna eura, što je 46,7 milijuna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×