12.1 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZONA KOPRIVNIČKI IVANEC

Pored Danice ‘niče’ polje solarnih panela, prije dvije godine kupila ga je tvrtka iz Vinkovaca, pitali smo ih u kojoj je fazi izgradnja i kome će distribuirati energiju
P

Zemljište je kupljeno još u vrijeme načelnika Švegovića, prostire se na 12.577 metara kvadratnih, a plaćeno je jednokratkno

Ne propustite

Prije desetak dana pisali smo o tvrtki iz Koprivničkih Bregi, koja je u Poduzetničkoj zoni Koprivnički Ivanec kupila jedno zemljište, ukupne veličine 5000 metara kvadratnih, na kojem se planiraju širiti, rasti i zapošljavati. Tada smo naveli da su u zoni još tri čestice na prodaju, da su sve komunalno opremljene i da svi kupci imaju unaprijed osiguranu struju, plin, vodu, kanalizaciju.

Šetajući Poduzetničkom zonom za oko nam je zapelo polje solarnih panela, koje nas je dodatno zainteresiralo. Zemljište je kupljeno još 2021. godine, o čemu smo tada pisali, no unatoč tome još uvijek nije izgrađeno do kraja.

Tvrtka Mamodo iz Vinkovaca kupila ga je za vrijeme načelnika Marija Švegovića te je u PZ Koprivnički Ivanec počela postavljati solarne panele s namjerom gradnje sunčane elektrane na parceli površine 12.577 metara kvadratnih. Vinkovčani su te 2021. godine Općini uplatili cijeli iznos od 679.158 kuna, i to jednokratno.

Foto: Sonja Badalić

Skoro dvije godine od kupnje zemljišta kontaktirali smo tvrtku Mamodo kako bismo saznali u kojoj je fazi gradnja te smo doznali kako se solarni paneli i dalje postavljaju. Spomenimo kako su radovi počeli tek u listopadu 2022. godine.

– Solarni paneli nisu još postavljeni do kraja, a koliko će ih biti u konačnici, teško mi je u ovom trenutku reći. Naravno, ploče su postavljene za proizvodnju električne energije – rekla je Marina Bilić Martinčević, članice uprave tvrtke Mamodo d.o.o..

Dodala je kako još uvijek ne znaju kome će točno distribuirati tu energiju pošto je trenutno u pregovorima s dva ili tri opskrbljivača. Iako u ovom trenutku još uvijek nemaju konkretne informacije koje bi mogli podijeliti s nama, pitali smo našu sugovornicu zašto baš Koprivnica.

Foto: Sonja Badalić

– Zato što smo vidjeli javni natječaj i shvatili da imamo mogućnost postavljanja solarnih panela po prostornom planu. Inače, ovo nam je takav prvi projekt – rekla je kratko.

Koje poduzeće s našeg područja će se opskrbljivati električnom energijom s ove solarne elektrane nismo uspjeli, zasad, doznati, no prema onome što se jasno vidi, ‘polje panela’ svakako ‘niče’.

Spomenimo na kraju kako je izvođač radova na ovom projektu EL SUN ENERGY d.o.o. iz Zagreba.

Foto: Sonja Badalić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Umjetnik i tribun

[eTV] Avangardni umjetnik i osobenjak Korošec: Ljudi su bez glava, vesele se i feštaju, a mi tonemo

Sretan (77) rođendan našem osebujnom umjetniku i boemu, pučkom tribunu i pomalo filozofu, Koprivničancu Željku Korošecu! Gotovo da i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×