porezni dužnici

Porezna uprava objavila je novu ‘listu srama’, priličan je broj dužnika iz Podravine i Prigorja, s najvećim dugom od 17 milijuna kuna

Od pravnih osoba, odnosno tvrtki s područja županije, na popisu ih je 36, najveći je dug 17 milijuna kuna, a cijelu listu pogledajte OVDJE.

14:08h
0
Ilustracija // Foto: Kristina Kos

Porezna uprava objavila je novu ‘listu srama’, odnosno popis poreznih dužnika.

Riječ je o neplaćenim dugovima po osnovi poreza na dodanu vrijednost, poreza na dobit, poreza na dohodak i prireza, doprinosa za obvezna osiguranja, trošarina, posebnih poreza, poreza na promet nekretnina, iznosa na ime naknade za koncesiju te carina.

Prema zakonu, podaci se objavljuju ako je ukupni iznos duga veći od 100.000 kuna za fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, veći od 300.000 kuna za pravne osobe te veći od 15.000 kuna za sve ostale porezne obveznike (građane).

Popis dospjelih, a neplaćenih dugova objavljuje se 31. listopada svake godine. Zbog lakšeg uvida dospjeli i neplaćeni dugovi iskazani su u tri odvojena popisa koji obuhvaćaju pravne osobe, fizičke osobe koje obavljaju registriranu djelatnost i građane, uz napomenu da se građanima smatraju i fizičke osobe koje su prestale obavljati djelatnost.

U Koprivničko-križevačkoj županiji na listi dužnika je 135 fizičkih osoba, a najveći dug iznosi 16,3 milijuna kuna. Popis pogledajte OVDJE.

Od pravnih osoba, odnosno tvrtki s područja županije, na popisu ih je 36, najveći je dug 17 milijuna kuna, a cijelu listu pogledajte OVDJE.

Najviše je ostalih poreznih dužnika, odnosno građana, njih čak 2476, s najvećim dugom od 5,4 milijuna kuna. Evo popisa.

 

čitam...