Posjeta veleposlanika Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj

09:29h
0

Dana 6. travnja 2010. vijećnica Gradskog vijeća u Koprivnici, gđa. Helena Hećimović sastala se u Uredu gradonačelnika s veleposlanikom Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj David Graeme Bluntom.

Vijećnica Helena Hećimović upoznala je britanskog veleposlanika s europskim programima u Gradu Koprivnici financiranih iz pretpristupnih fondova, posebice s projektima Intense i Active Access. Istaknula je kako su glavni prioriteti ovih projekata mjere energetske učinkovitosti i održivi promet.

Veleposlanik Blunt pokazao je povećano zanimanje za gradske projekte u području održivog razvoja te je kazao kako je zainteresiran za sudjelovanjem u aktivnostima koje će se u Koprivnici provoditi u sklopu Active Access projekta povodom obilježavanja Dana planete Zemlja 22. travnja.

Helena Hećimović istaknula je kako je Grad Koprivnica zainteresiran za povezivanje s britanskih gradovima te još veću suradnju na području europskih projekata, ali i na drugim područjima.