Potjera//Mještani Ivanca ganjali župnika do Preloga

16:26h
0
Natrpane prikolice koje je župnik već odvezao Foto: Mario Kos

Nakon što je,  prema riječima mještana Koprivničkog Ivanca, njihov župnik Ninoslav Tkalec odvezao već deset prikolica župne imovine, on očito ne odustaje od svoje nauma. 

Danas (petak) je na svoj auto stavio velik ormar, tačke, staru pletenu ogradu, a mještani kažu, čak i lavor s drvima. Kada su to vidjeli, prekipjelo im je i krenuli su potjeru za njim. No, on se nije dao smesti i svojim je autom vrludao po cesti, tako da ga nitko ne može zaustaviti.  Krenuo je u rodnu Belicu u Međimurju, kamo već danima odvozi stvari, jer je u Ivancu razriješen dužnosti. 

Vozeći za njim uspjeli su mu djelomično presjeći put, no on ih je zaobišao i krenuo dalje. U ludoj vožnji, u Đelekovcu poslije kružnoga toka, sve su mu stvari, koje su bile slabo pričvršćene i samo nabacane na auto, u vožnji odletjele na cestu, a na sreću, nitko nije ozlijeđen. Kako je ugrožavao promet mještani su pozvali policiju, koja ga je presrela u Prelogu te je priveden.

Kako je počinio prometne prekršaje i mještani su ga prijavili za krađu, bit će provedena kriminalistička istraga. Ogorčeni Ivančani se pitaju zar je moralo doći do toga i zašto nitko nije ranije reagirao. No, u cijeloj priči, najvažnije im je da se vrati njihova imovina, ponajviše vrijedne stare knjige i relikvije. 

– Ovo je nevjerojatno. Uzeo je sve do čega je došao, pa čak i nevrijedne stvari – čude se mještani njegovoj drskosti.