25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Lovački savez

Potpisivanjem ugovora zakupljeno je pravo lova na 10 godina
P

Na području Koprivničko-križevačke županije ustanovljeno je 27 zajedničkih otvorenih lovišta ukupne površine 114 426 hektara.

Ne propustite

Župan Darko Koren, jučer je u prostorijama Županijske uprave potpisao ugovore o zakupu prava lova na deset godina za 19 zajedničkih otvorenih lovišta nastalih parcelacijom tri lovišta, VI/102 – Đurđevac 1, VI/104 – Koprivnica 1 i VI/105 – Koprivnica 2.

Župan je lovcima zahvalio na strpljenju te im poručio kako će sve njihove zahtjeve i probleme pravovremeno riješiti, a predsjednik županijskog Lovačkog saveza Nevenko Jakopović Županiji je zahvalio na suradnji.

– Dugo smo pripremali proceduru za đurđevački i koprivnički dio Županije, obzirom da smo Križevce već prije riješili, s time da nam je uvijek bio glavni cilj da lovištima upravljaju stručni i kompetentni ljudi. Rekonstrukcijom je od šest postojećih nastalo 27 lovišta, od toga smo okončali zakonske procedure za njih 24, dok tri preostala, Podravske Sesvete, Virje i Ferdinandovac, moraju čekati da se donesu odluke o zakupu na Županijskog skupštini – dodao je župan Koren.

Nakon potpisivanja Ugovora lovozakupnici su dužni u roku od 30 dana uplatiti preostali dio lovozakupnine sukladno ugovorima, u roku od 90 dana donijeti Lovnogospodarsku osnovu te u roku od 30 dana dostaviti garanciju banke ili mjenicu s avalom Hrvatskog lovačkog saveza o urednom izvršavanju obveza, s kojim je Županija potpisala Sporazum o suradnji 2015. godine.

Na području Koprivničko-križevačke županije ustanovljeno je 27 zajedničkih otvorenih lovišta ukupne površine 114 426 hektara. Svake godine u listopadu raspisuje se natječaj za dodjelu subvencija i donacija za razvoj i unapređenje lovstva kojim se lovozakupnicima i koncesionarima državnih i zajedničkih otvorenih lovišta dodjeljuje 50% iznosa od uplaćene lovozakupnine odnosno koncesije za lovišta.

U tijeku je javni natječaj za davanje u zakup zajedničkog otvorenog lovišta VI/103 – Đurđevac 2 za koje je s 31. ožujkom 2017. godine istekao Ugovor o zakupu prava lova, a lovišta VI/122 – Virje, VI/126 – Podravske Sesvete i VI/103 – Đurđevac 2 do potpisivanja ugovora dana su na čuvanje Lovačkom savezu Koprivničko-križevačke županije sukladno Zakonu o lovstvu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

hRAST KNIVES

FOTO/VIDEO Oliver iz Rasinje zaljubio se u izradu noževa: Kupio sam najjeftiniji nož iz Japana i počeo raditi na njemu

Interes za različitim vrstama hobija ljude zna odvesti u neočekivanom smjeru, a tako je bilo i s Oliverom Hrastom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×