27.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NATALITETNA POLITIKA

Povećali naknade za novorođenčad, do jeseni namjeravaju otvoriti novu odgojnu skupinu
P

Od sada za prvo dijete Općina daje 400 eura potpore, za drugo 600, a za svako iduće 1000 eura

Ne propustite

Lijepe vijesti dolaze iz Ferdinandovca.

Naime, članovi Općinskog vijeća Općine Ferdinandovac izglasali su povećanje potpore za novorođenčad. Od sada za prvo dijete Općina daje 400 eura potpore, za drugo 600, a za svako iduće 1000 eura. Kako kaže načelnik Općine Vjekoslav Maletić bilo je potrebno uskladiti ove potpore.

– Imamo rodiljnu naknadu koja je već prilično stara i iznosi su zbog inflacije i uvođenje eura mali. Do sada je za prvo dijete potpora iznosila 2000 kuna, drugo 3000 i svako iduće 5000 kuna – rekao je Maletić.

No, to nije sve jer izgleda da su napori u poticanju nataliteta urodili plodom. U Ferdinandovcu su završili upisi djece u vrtić i broj prijavljene djece veći je od kapaciteta vrtića stoga je Maletić najavio kako je u planu otvaranje još jedne odgojne skupine.

– Nastojat ćemo otvoriti novu, četvrtu odgojnu skupinu. Imamo uređen prostor na katu koje treba prenamijeniti u smislu administrativnih pitanja i time bi podigli kapacitet s 48 na 64 djece – pojasnio je te dodao da će započeti s aktivnostima kako bi do jeseni sve bilo spremno te da time neće imati listu čekanja.

Otvaranjem još jedne odgojne skupine zbrinuli bi svu djecu s područja općine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ususret MANIFESTACIJI

PROGRAM PICOKIJADE Tri dana zabave za svačiji ukus, nastupaju Goran Bare, Željko Samardžić i Parni valjak

Picokijada, tradicionalna turistička manifestacija u Gradu Picoka – Đurđevcu, kojom se oživljava legenda o nevjerojatnoj pobjedi Đurđevčana nad Turcima,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×