16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PO UZORU NA NEKADAŠNJE RADOVE

Povodom Europskih dana arheologije sudjelujte na besplatnoj radionici oblikovanja glinenih posuda
P

Također, u petak, 17. lipnja, od 10:00 do 15:00 te u subotu, 18. lipnja, od 10:00 do 13:00 sati svim posjetiteljima Muzeja bit će omogućen besplatan razgled stalnog postava

Ne propustite

Gradski muzej Križevci sudjelovat će u obilježavanju manifestacije Europski dani arheologije organiziranjem radionice Prapovijesni keramičari koja će se održati ove subote, 18. lipnja s početkom u 10:00 sati u Etno-parku Muzeja.

Polaznici radionice sudjelovat će u oblikovanju posuda u glini prema oblicima prapovijesnog keramičkog posuđa iz zbirke koja potječe s eneolitičkih nalazišta lasinjske kulture Beketinec i Bukovje, kao i s kasnobrončanodobnog lokaliteta KriževciCiglana te će ih pokušati ukrasiti na način kako su ukrašavali prapovijesni keramičari.

Eneolitički lasinjski oblici bit će zastupljeni malim bikoničnim bočicama, jednom od najznačajnijih osobitosti Beketinec – tipa lasinjske kulture rasprostranjenom na području središnje Hrvatske, bikoničnim vrčićem ukrašenim urezanim X-motivom te žlicom s prstenastim pojačanjem na završetku tuljca za umetanje drške, dok će se od kasnobrončanodonodobnih oblika modelirati konične šalice koje ponekad mogu biti ukrašene roščićima na obodu te bikonični lonac.

Radionica je besplatna i namijenjena svim dobnim skupinama, a vodit će ju profesorica Kristina Vuković, akademska kiparica i arheologinja te mr. sc. Lana Okroša Rožić, muzejska savjetnica Gradskog muzeja Križevci.

Također, u petak, 17. lipnja, od 10:00 do 15:00 te u subotu, 18. lipnja, od 10:00 do 13:00 sati svim posjetiteljima Muzeja bit će omogućen besplatan razgled stalnog postava.

Organizatori Europskih dana arheologije su Ministarstvo kulture Republike Francuske i Inwrap uz niz partnerskih institucija.

Detaljne informacije samog događaja možete pogledati ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×