25.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
vojnik kluba

Pranjić napokon dočekao ugovor, ali samo do kraja sezone. Procijenite sami vjeruju li mu u klubu dovoljno…
P

Ako mu se ne ukaže nova prilika i dugotrajniji ugovor, bojimo se da bismo mogli ostati bez još jedne rukometne trenerske nade, jer bi u tom slučaju i sam Pranjić digao ruke od svega...

Ne propustite

Antonio Pranjić, 32-godišnji Koprivničanac, i službeno je postao trener podravkašica. Tim priopćenjem prekjučer su se obratili javnosti iz koprivničkog kluba i ‘otkrili’ ono što se već i znalo. Drugim riječima, znalo se da će Pranjić, nakon što je prije više od mjesec dana sjeo na klupu i zamijenio Babića, voditi ekipu do kraja sezone, a takav ugovor je i dobio. Naime, službeno su jučer potvrdili da je trener do kraja sezone, odnosno do 30. lipnja ove godine.

S obzirom na to da se toliko dugo čekalo s priopćenjem, potajno smo se nadali da će Pranjić dobiti dugotrajniji ugovor, jer s obzirom na to da je uz prvu ekipu već četiri godine i da je uskakao nekoliko puta kao dežurni vatrogasac, mnogi se slažu da je to i zaslužio. Međutim, takvo povjerenje od onih koji vode i odlučuju o klubu očito tek mora ‘zaraditi’, jer nam to sugerira ugovor koji je dobio.

Istina, novim ugovorom, koji je odobrio Nadzorni odbor, a koji se ovih dana sastao, Pranjić je zaradio ‘deblju’ plaću, što je i logično s novom i odgovornijom pozicijom. Ipak, prava borba tek ga čeka, jer mora spasiti ono što se u ovoj turobnoj sezoni spasiti da, a to je osvajanje kupa. Iz Europe se neslavno ispalo, prvenstvo će drugu godinu zaredom prema Zagrebu, a jedini trofej koji je ostao u igri mora se osvojiti pod svaku cijenu.

Babić odmah dobio dvogodišnji ugovor, a domaći…

Upravo taj trofej mogao bi produžiti Pranjićev ugovor u klubu, čemu se i on sam nada, iako ima i onih koji tvrde da nije spreman za ‘prave stvari’, odnosno da je neiskusan za europske izazove i za taj ‘viši korak’, koji se godinama najavljuje. Ne znamo, možda su ti koji to tvrde u pravu, ali jasno je da Pranjić nema što izgubiti i da ne može biti lošiji od svojeg prethodnika, od kojeg se puno očekivalo pa je klub odveo prema provaliji. Štoviše, sve ovo nekako podsjeća na Mrđenov prošlogodišnji slučaj, koji je, također, preuzeo klupu tijekom zime i vodio klub u nastavku u sezone, iako je znao da mu se iza leđa traži novo rješenje.

rukomet hrvatska scaled
Pranjić s prvim suradnicima // Foto: Vedran Tkalec

To novo rješenje bio je Željko Babić, koji je, za razliku od domaćih trenera, odmah dobio dvogodišnji ugovor, a svi znamo kako je njegova avantura završila.

S druge strane, Pranjić nije neko novo lice kluba. Uz prvu ekipu je već četiri godine, bio je pomoćni Saračeviću, Hrupecu, Mrđenu, Babiću i od svakog je mogao ponešto ‘uzeti’ i naučiti, iako je učio i samostalno. Naime, vlasnik je Master Coach licence, koja je najviši
stupanj obrazovanja za rukometne trenere. Dakle, nije neki ‘liliputanac’ koji je u rukomet zalutao i dojma smo da je klub trebao čvršće stati uz njega. Upravo zbog toga što je godinama vojnik kluba.

Puno otvorenih pitanja

Također, podigao je ekipu nakon blamaže od Dugog Sela. Podravka melje sve u prvenstvu, efikasnost je na visokoj razini, a poradio je i na fizičkoj pripremi cura, koja je u vrijeme Babića bila upitna. S njim na klupi Podravka je umalo pobijedila mađarski Debrecen u gostima i sve to ide mu u prilog, iako će se najviše gledati taj kup, trofej koji može spasiti sezonu.

Uz sve to, postavlja se još jedno logično pitanje. Ako je Pranjić dobio ugovor na nekoliko mjeseci, tko će brinuti i slagati ekipu za sljedeću sezonu. Ozbiljni europski klubovi taj su posao već odradili, potpisali nove igračice, zadržali ključne i kadar za novu sezonu već napravili, a u Koprivnici se i dalje ništa ne zna. Ne zna se tko ostaje od cura, jesu li dogovorene već neke nove, pregovara li se s pojedinim igračicama, a ne zna se, u konačnici, ni tko će biti trener. Dakle, puno pitanja je otvoreno i samo se nadamo da se s Pranjićem neće dogoditi ono što se znalo s nekim njegovim prethodnicima. Da on vodi klub, a netko drugi u pozadini traži novog trenera i dogovara transfere i slične poslove.

Zato Pranjiću želimo puno sreće i taj trofej, koji bi koliko-toliko spasio već izgubljenu sezonu. Ako je tko zaslužio, onda je to on, mladi stručnjak koji je već četiri godine uz prvu ekipu. U suprotnom, ako mu se ne ukaže nova prilika i dugotrajniji ugovor, bojimo se da bismo mogli ostati bez još jedne rukometne trenerske nade, jer bi u tom slučaju i sam Pranjić digao ruke od svega…

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zgodna Koprivničanka zaslužila “čistu peticu” za ovu proljetnu kombinaciju i simpatičan osmijeh

Lijepo i usklađeno, baš sve je na ovoj predivnoj Koprivničanki. Haljina s cvjetnim printom odlično se uparila s naočalama...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×