11.8 C
Koprivnica
Petak, 1. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ostaje zabrana rada

Pred nama je još jedan hektičan vikend. Ima li 16 radnih nedjelja za trgovce smisla?
P

Famoznih 16 nedjelja, smatraju mnogi, baš je - kako bi se reklo narodski - "ni vrit ni mimo".

Ne propustite

Ustavni sud odbio je ocjenu ustavnosti Zakona o zabrani rada nedjeljom koji je stupio na snagu 1. srpnja protekle godine. Trgovine će, dakle i dalje moći raditi 16 nedjelja u godini.

Gotovo da i nema onoga tko nije barem jednom u tražilicu upisivao nešto tipa: “Trgovine otvorene nedjeljom” ili nasumce imena trgovačkih centara.

Sve kako bi otkrili radi li baš tu nedjelju ili ne. Protekla je bila posebno problematična, barem u Koprivnici. No, kako doznajemo drukčije nije bilo ni u ostatku zemlje. Nije radio niti jedan veći trgovački lanac, tek tu i tamo poneka pekara.

Osim vrijednim prodavačicama i prodavačima, čini se da je, uvjetno rečeno zabrana rada nedjeljom pogodovala i velikom Googleu. Dok zaposlenici zasluženo odmaraju, ta, ali i ostale internetske tražilice nikad nisu bile toliko “zaposlena”.

Famoznih 16 nedjelja, smatraju mnogi, baš je – kako bi se reklo narodski – “ni vrit ni mimo”. Često ćete čuti komentare poput “ili zabranite svaku nedjelju ili pustite neka rade”. Kampanjci će i sljedeći vikend koristiti tražilicu kako bi našli koje su trgovine otvorene nedjeljom. Oni koji stvari ne prepuštaju slučaju opskrbit će se na vrijeme.

ŠTO MISLITE O ZABRANI RADA NEDJELJOM?

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ

FOTO/VIDEO Krava na imanju Golubićevih otelila muške „blizance”, Andrija: Nije ovo prvi put da smo dobili „dvojke”

Na imanju obitelji Golubić u Otočki, naselju na području Općine Gola, krava je otelila „blizance”, dva zdrava muška teleta. Rijetkost...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×