20.1 C
Koprivnica
Srijeda, 22. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RATNE POSLJEDICE

Pred željezničkim kolodvorom postavljeni šatori za prihvat ukrajinskih izbjeglica, Ljubić: Još nisu u funkciji, no mi smo spremni, a za dvoranom nema potrebe
P

Na području naše županije trenutno boravi 124 raseljenih osoba, a od 26. veljače do danas je kroz županiju tranzitiralo 475 osoba.

Ne propustite

Veliki bijeli šatori koji su ovih dana postavljeni ispred koprivničkog željezničkog kolodvora izazvali su interes javnosti te se nekoliko znatiželjnih čitatelja obratilo na našu redakciju s upitom čemu će oni poslužiti.

Kako smo doznali jutros od načelnika Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimira Ljubića, šatori će poslužiti kao mjesto za kratkoročni prihvat ukrajinskih izbjeglica.

– Za sad još nisu u funkciji, no mi smo spremni. Služit će u slučaju da veći broj ljudi dođe vlakom iz smjera Mađarske. U tom slučaju, ovdje će se osvježiti, upisati, moći nešto popiti i pojesti – objasnio je Ljubić.

Za prihvat izbjeglica iz Ukrajine predviđena je i dvorana Srednje škole Koprivnica o čemu smo pred koji dan izvijestili.

– Za sad za našom dvoranom još uvijek nema potrebe. Na području Hrvatske trenutno je sedam prihvatišta i to je za sada dovoljno, naravno ako Nacionalni stožer procijeni da je potrebno i našu dvoranu staviti u funkciju, to ćemo i napraviti – pojasnio je Ljubić.

Načelnik Ljubić jutros je u pratnji voditelja Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslava Blažotića i suradnika obišao šatore koje je osiguralo Ravnateljstvo civilne zaštite, a postavili su ih članovi Vatrogasne zajednice KKŽ, u suradnji sa županijskom Stožerom, Stožerom civilne zaštite grada Koprivnice, Službom civilne zaštite Koprivnica i Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Dnevno na području županije tranzitira oko 20 do 60 raseljenih osoba redovnim linijama,
kojima volonteri Crvenog križa pružaju osvježenje prilikom stajanja vlakova. Dio njih
nastavlja tranzit, a osobe koje nemaju dogovoren smještaj djelatnici Službe civilne zaštite i članovi Vatrogasne zajednice KKŽ prevoze do prihvatnog centra u Varaždinu.

Na području naše županije trenutno boravi 124 raseljenih osoba, a od 26. veljače do danas je kroz županiju tranzitiralo 475 osoba.

Spomenimo i kako se redovno održavaju koordinacije županijskog Stožera sa svim žurnim
službama koje su uključene u prihvat raseljenih osoba, a trenutno je na području naše županije mobiliziran hotel Picok u Đurđevcu, dok se ostale osobe nalaze u privatnim smještajima i hotelu Podravina.

Uspostavljena je i web stranica “Hrvatska za Ukrajinu” na ukrajinskom jeziku, koja sadrži sve korisne informacije za prihvat i zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine, ali i informacije za sve koji žele pomoći raseljenom stanovništvu Ukrajine, a otvorena je i besplatna telefonska linija – 114.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

specijalno vozilo

FOTO/VIDEO Testira se mašina koja će glancati žute ploče i ostatak trga, električna je, bešumna i blaga prema tlakavcima

Radovi na Zrinskom trgu u samom su finišu, a nakon što dobije sve dozvole i bude predan na korištenje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti