27.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predavanje o permakulturi u Novom Marofu
P

Ne propustite

Udruga Moving poziva vas na Smuti-predavanje “Što je Permakultura?” koje će se održati 14. svibnja u srijedu, u maloj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu, s početkom u 20 sati.

Pitate se: što je permakultura?

Permakultura je svjesno oblikovanje (dizajn) i održavanje poljoprivredno produktivnih ekosustava koje odlikuje bioraznolikost, stabilnost i žilavost prirodnih ekosustava. Permakultura je harmonična integracija ljudi i krajolika, koji na održivi način osigurava hranu, energiju, sklonište i ostale materijalne i nematerijelne potrebe.

Malo više o „revoluciji zamaskiranoj u vrtlarstvo”, u srijedu će nam ispričati permakulturni dizajner Ivan Gregov iz Ureda za permakulturu iz Zagreba.

Predavanje je ujedno i najava 10-odnevnog permakulturnog tečaja koji kreće 16.05., a održati će se Varaždinu u organizaciji Ureda za permakulturu u suradnji s varaždinskom Udrugom za promicanje održivog načina življenja “Gredica”. Zainteresirani za tečaj moći će se za sudjelovanje prijaviti već na ovom predavanju.

Link na tečaj – https://www.facebook.com/events/559232334194302 

– Iako se permakultura najčešće povezuje s organskim vrtlarenjem, ona zapravo ide puno dalje, u smjeru zaokruženog, održivog načina života. Radije negoli da čekamo na odluke “odozgo”, na koje sve manje možemo utjecati, permakultura nam nudi konkretne, praktične vještine kojima možemo smanjiti troškove grijanja, osigurati vodu za uzgoj vlastite hrane, graditi ili adaptirati objekte prirodnim materijalima… – najavljuje predavač Ivan Gregov.

Nakon predavanja družimo se uz glazbu i finu klopicu, a ulaz je besplatan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Ajmo Vatreni! Pogledajte atmosferu iz naših kafića, utakmica se gleda bez daha

Počelo je ludilo zvano Euro 2024! Naši vatreni se u Njemačkoj danas počinju boriti za prolazak teške skupine u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×