7.9 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predsjednik Mesić u Carlsbergu Croatia i na prvosvibanjskom grahu u Koprivnici
P

Ne propustite

090501-mesic1-mPredsjednik Republike Stjepan Mesić na Praznik rada tokom poslijepodneva posjetio je Koprivnicu i zadržao se u razgledanju izgradnje 170 milijuna kuna vrijedne investicije u pivovaru Carlsberg Croatia, što je druga najveća investicija grupe Carlsberg ove godine u svijetu. Od 1997. godine, kada je izgrađena nova pivovara, Carlsberg je investirao milijardu kuna u razvoj i proširenje pivovare.

Investicija predviđa novu liniju za punjenje boca kapaciteta od oko 60.000 po satu, skladišni prostor i dodatne tankove za pivo.

090501-mesic2-mPredsjednik Mesić je nakon prezentacije rukovodstva Carslberg Croatia na kratkoj konferenciji za novinare naglasio da boravi danas u Koprivnici zbog ove investicije u proizvodnju, u nova radna mjesta, znanje.

– Ovoga puta tu se ulaže u proizvodnju, u visoku tehnologiju i to treba podržati i poslati poruku da se u Hrvatsku isplati ulagati. to je ono što ja želim ovom posjetom postići – rekao je Mesić.

Koprivničko-križevačka županija ima najnižu stopu nezaposlenosti u Hrvatskoj, u Koprivnici se za recesiju pripremalo prije nego je došla. Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić dodao je da je Koprivnica – prijateljski grad za ulaganje u proizvodnju.

090501-mesic3-m– Koprivnica je dana ”najindustrijskiji” grad u Hrvatskoj. U odnosu na broj stanovnika i na teritorij imamo najviše industrije, najviše proizvodnje i ono što nas posebno raduje je to da imamo pozitivnu vanjsko-trgovinsku bilancu, tako da se iz Koprivnice već godinama više izvozi, nego što se u Koprivnicu uvozi – rekao je Mršić.

O problemu nezaposlenosti i najavama da bi bez posla moglo ostati 50.000 radnika Stjepan Mesić je rekao:

090501-mesic4-m– Na tu mogućnost treba odgovoriti novim mjerama, a nove mjere su ovo što je napravila Koprivnica, da su se pripremili za receseiju, da su smanjili određena davanja za nove investicije. Pripremali su nove investicije, ali za to onaj tko ulaže treba imati motive. A motiv je da mu se smanje komunalna davanja i time onda povećavaju ekonomski učinci. Dakle, na jednoj strani gradovi će dobivati manje, ali će dobiti više, jer će imati nova radna mjesta i nove prihode u svojim sredinama.

090501-mesic5-mO antireceseijskim mjerama Vlade, Mesić je kazao da je sigurno da to nisu konačne mjere, one su početak, morat će se dograđivati ovisno o tome kako će uspjevati borba s krizom, odnosno recesijom.

Predsjednik Mesić je odgovorio i na pitanje o tome što očekuje od najavljenog velikog prosvjeda 12. svibnja javnih službi.

– Svako izražavanje je legalno, legitimno, svako izražavanje svog mišljenja je dozvoljeno. Konačno, to je u stvari komunikacija: na jednoj strani šalju se poruke, a na drugoj se strani te poruke analiziraju, prihvaćaju, ili se otvara rasprava. To je sve demokratski, a vlast se ne treba ljutiti na ni jednu poruku, nego svaku poruku treba uzeti ozbiljno, analizirati je i odgovoriti takvim mjerama koje će rješavati probleme.

090501-mesic6-mPredsjednik Mesić sa svojim je domaćinima dijelio je besplatni grah i sam ga probao na koprivničkom Zrinskom trgu, gdje se tradicionalno proslavlja Praznik rada i gdje je i inače priređen izuzetno bogat program događanja, ove godine po prvi put uz Carlsberg fest. Nakon toga posjetio je Dom mladih i posjed Sunny Village u Jagnjedovcu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×