26.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Osvrt na stranačku kolegicu

Predsjednik županijskog HDZ-a komentirao J. Širolu i uzimanje 200.000 kuna otpremnine: Ja to nikad ne bih napravio
P

Županijska uprava odgovorila je kako s njezinom otpremninom nemaju ništa jer je riječ o razdoblju kada joj poslodavac nije bila Županija, već Ured državne uprave.

Ne propustite

Jasminka Širola, pisao je vecernji.hr, 15. prosinca kao voditeljica napustila je Ured državne uprave u Križevcima uz otpremninu od oko 200.000 kuna, prijavivši se dan kasnije na Zavod za zapošljavanje. No, kao što smo prenijeli, nije dugo bila nezaposlena, već sada radi kao savjetnica za imovinska prava u novom županijskom Upravnom odjelu za opće poslove, onom u koji su 1. siječnja prešli svi zaposlenici Ureda državne uprave. Dakle, radi gotovo isti posao. Pritom, bila je jedina kandidatkinja te je uspješno prošla sve testove i razgovore, a početkom ožujka dobila posao na određeno, s mogućnošću produženja ugovora o radu.

Županijska uprava odgovorila je kako s njezinom otpremninom nemaju ništa jer je riječ o razdoblju kada joj poslodavac nije bila Županija, već Ured državne uprave.

– S obzirom na to da je nastavak izgradnje brze ceste od izuzetne važnosti za našu županiju, zbog pripreme dokumentacije za izvlaštenja i povećanog opsega tih poslova vidjeli smo potrebu za raspisivanjem natječaja za izdvojeno mjesto rada u Križevcima, a sukladno planu prijema za ovu godinu – poručili su.

Uzevši u obzir da je J. Širola inače članica HDZ-a, predsjednik koprivničko-križevačkog ogranka Darko Sobota na današnjoj je konferenciji za medije govorio o navedenom slučaju.

Foto: Ivan Balija
Predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota // Foto: Ivan Balija

– Morao sam znati, živim i radim u Županiji. Gospođa Širola nije visokopozicionirana članica HDZ-a, ona je član kakvih ima 5200 na prostoru županije. Jedina se javila na natječaj s najboljim referencama jer je taj posao radila i ranije. Nisam vodio brigu o natječaju, to nije moj posao – rekao je Sobota, podsjetivši da je Služba ureda župana odgovorila na medijske upite u vezi slučaja.

Na pitanje smatra li da je postupak J. Širole, uzimanje otpremnine pa zapošljavanje na sličnome radnome mjestu, u redu, Sobota je kratko odgovorio.

– Ja to ne bih nikad napravio – zaključio je.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

KAMPANJA PRI KRAJU Pogledajte što od izbora očekuju kandidati iz Podravine i Prigorja

Danas je zadnji dan izborne kampanje, sutra je već izborna šutnja. Kandidati rezimiraju učinjeno te pozivaju birače da izađu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×