NIJE BILA DUGO NEZAPOSLENA

Šefica križevačkog Ureda državne uprave uzela otpremninu od 200.000 kuna pa se vratila na posao

Širola se u veljači javila na natječaj koji je raspisala Županija za radno mjesto savjetnice za imovinska prava. Bila je jedina kandidatkinja i uspješno je prošla sve testove i razgovore. Početkom ožujka zaposlena je na određeno, s mogućnošću produženja ugovora o radu.

11:00h
0
Jasminka Širola // Foto: Grad Križevci

Bivša šefica Ureda državne uprave u Križevcima Jasminka Širola podnijela je prošle godine zahtjev za prestanak radnog odnosa koji je bio uvjet za stimulativnu otpremninu. Uredi državne uprave diljem Hrvatske od 1. siječnja ukinuti su te pripojeni županijama. Vlada je osigurala 150 milijuna kuna za stimulativne otpremnine za sve one koji su htjeli otići.

Jasminka Širola odlučila je iskoristiti zakonsku mogućnost, a kako piše portal Večernji.hr, njihovi dobro upućeni izvori tvrde kako je Širola 15. prosinca otišla iz Ureda uz otpremninu od oko 200.000 kuna te se već drugi dan prijavila na Zavod za zapošljavanje.

No, Širola nije dugo bila nezaposlena, pa danas radi isto ono što je godinama radila – izvlaštenja zemljišta za velike državne infrastrukturne projekte. Nekad je to radila kao voditeljica križevačke ispostave Ureda državne uprave, a danas kao savjetnica za imovinska prava u novom županijskom Upravnom odjelu za opće poslove, onom u koji su 1. siječnja prešli svi zaposlenici Ureda državne uprave.

Širola se u veljači javila na natječaj koji je raspisala Županija za radno mjesto savjetnice za imovinska prava. Bila je jedina kandidatkinja i uspješno je prošla sve testove i razgovore. Početkom ožujka zaposlena je na određeno, s mogućnošću produženja ugovora o radu.

– Ja sam specijalist za izvlaštenja, imam veliko iskustvo i kompetencije na tim poslovima. Bavim se postupcima izvlaštenja za gradnju brze ceste, to je ogroman posao – rekla je Širola te istaknula kako je na natječaju za to radno mjesto zadovoljila sve uvjete i prošla zahtjevna testiranja.

Iz Županijske uprave u Koprivnici, kako piše Večernji.hr, odgovorili su kako s otpremninom nemaju ništa jer je riječ o razdoblju kad joj poslodavac nije bila Županija, već Ured državne uprave.

– S obzirom na to da je nastavak izgradnje brze ceste od izuzetne važnosti za našu županiju, zbog pripreme dokumentacije za izvlaštenja i povećanog opsega tih poslova vidjeli smo potrebu za raspisivanjem natječaja za izdvojeno mjesto rada u Križevcima, a sukladno planu prijema za ovu godinu – poručili su te dodali kako je na oglas pristigla jedna prijava koja je zadovoljavala formalne uvjete.

Širola je inače članica križevačkog HDZ-a.

– O stranačkoj pripadnosti nemamo nikakvih spoznaja, niti je to imalo bilo kakav utjecaj na izbor gospođe Širola – rekli su iz Županijske uprave.

čitam...