19.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Hrvoje Čeović

Predstavio se novi predsjednik Uprave Belupa, otkrio da u Koprivnici tjedno provodi dva do tri dana i da se već učlanio u teretanu: Jedina ambicija je podići Belupo na još višu razinu
P

Prije otprilike dvije godine otvorio sam konzultantsku firmu i moj životni plan bio je da se više neću vraćati u korporaciju, ali došla je ponuda od Belupa i prihvatio sam je. Ne zato što je bila financijski nemoralna ili tako nešto, već sam se želio okušati kao voditelj jedne hrvatske firme

Ne propustite

Nagađanja su trajala nekoliko mjeseci, izvrtjelo se tijekom ljeta u javnosti nekoliko imena, no nitko nije spomenuo ono Hrvoja Čeovića kao potencijalno novog predsjednika Uprave Belupa. Štoviše, nitko u Koprivnici, odnosno Podravini s njegovim likom i djelom nije bio ni upoznat, jer riječ je o stručnjaku iz Slavonskog Broda, koji je veći dio karijere proveo izvan Lijepe naše. Kada se napokon vratio u Hrvatsku otvorio je konzultantsku firmu u kojoj se vidio do daljnjeg, no uslijedio je poziv Belupa, kojem nije mogao odoljeti.

Novu funkciju preuzeo je s prvim danom listopada i od tada se ovaj 55-godišnji stručnjak vodi kao predsjednik Uprave koprivničkog farmaceutskog diva. Dva mjeseca kasnije, na druženju s lokalnim novinarima, odlučio se dodatno predstaviti javnosti i odmah je naglasio kako je svjestan činjenice da je Belupo za sve nas Koprivničance i Podravce vrlo bitna kompanija i da će se on sa svojom ekipom tako i ponašati.

– Rođen sam u Slavonskom Brodu, a 30 godina radio sam u međunarodnoj, odnosno američkoj multinacionalnoj kompaniji Procter&Gamble. Radio sam svašta, živio u nekoliko zemalja, a zadnja pozicija bila je ona potpredsjednika za srednju Europu, tako da mi je tržišno ovaj dio Europe na kojem Belupo djeluje vrlo dobro poznat. Prije otprilike dvije godine otvorio sam konzultantsku firmu i moj životni plan bio je da se više neću vraćati u korporaciju, ali došla je ponuda od Belupa i prihvatio sam je. Ne zato što je bila financijski nemoralna ili tako nešto, već sam se želio okušati kao voditelj jedne hrvatske firme i sad se to ostvarilo. To je veliki izazov, hrvatska firma je, ipak, hrvatska firma i za sve nas koji živimo ovdje to je motiv više. Taj izazov se za sada potvrđuje, ali u pozitivnom smislu, i mogu reći da sam jako lijepo primljen od ljudi i kolega – rekao je Čeović uvodno.

Novi predsjednik uprave Belupa Hrvoje Čeović
Foto: Marko Posavec

Iako je u firmu tek došao, pohvalio se dobrom poslovnom godinom, a posebno mu je važan odnos sa zaposlenicima i zato ga veseli što su dio tih dobrih rezultata mogli podijeliti s radnicima, a pritom je mislio na nedavno postignute dogovore sa sindikatima.

– Nadam se i vjerujem da je to praksa koja će se nastaviti. Pritom mislim i na dobre poslovne rezultate, ali i na materijalna prava zaposlenika, koja uvijek mogu biti bolja – naglasio je pa se dotaknuo izazova koji ga čekaju.

– Što se tiče sljedeće godine, znamo da će biti izazovna. Svi nam najavljuju neka teža vremena, a uz sve to, mi u industriji lijekova imamo dodatne izazove, jer se raspravlja o zakonu o zdravstvu i pravilniku o lijekovima. Ništa od toga nam zasad ne ide previše u korist, što znači da će vjetra u leđa biti malo. Ali zato smo mi ovdje, kao ekipa i kao nova Uprava tražit ćemo rješenja da Belupo dignemo na višu razinu i to je jedina moja ambicija. Želimo oko Belupa stvoriti pozitivno ozračje i želimo da kroz sve izazove koji nas čekaju prođemo što manje okrznuti. Želimo da Belupo bude još prepoznatljiviji i prihvaćeniji, kako u lokalnoj zajednici tako i šire – ukratko je rekao novi predsjednik Uprave Belupa.

Novi predsjednik uprave Belupa Hrvoje Čeović
Foto: Marko Posavec

Konkretnije o tržištima na ovom druženju nije pričao, no dao je naslutiti da je situacija u Ukrajini vrlo teška zbog rata koji se tamo dešava, dok je ona u Rusiji nešto bolja, iako je logistički teško nešto konkretnije organizirati, jer kamionima, primjerice, treba samo 20-ak dana kako bi došli do granice. Dotaknuo se i Slaven Belupa, napomenuo da voli sport i da će klub i dalje imati podršku kompanije, a svjestan je i činjenice da kao renomirani prvoligaš i dalje ima puno prostora za ići naprijed, poglavito u marketinškom smislu.

Istaknuo je kako u Koprivnici provodi dva do tri dana tjedno i da mu se grad, kao i ljudi, na prvu sviđaju, a to je potkrijepio i činjenicom da se u Koprivnici već učlanio u jednu od teretana. S obzirom na to da mu mandat traje do 30. rujna 2025. godine, njegova koprivnička priča tek je počela…

Novi predsjednik uprave Belupa Hrvoje Čeović
Foto: Marko Posavec
Novi predsjednik uprave Belupa Hrvoje Čeović
Foto: Marko Posavec
Novi predsjednik uprave Belupa Hrvoje Čeović
Foto: Marko Posavec
Novi predsjednik uprave Belupa Hrvoje Čeović
Foto: Marko Posavec
Novi predsjednik uprave Belupa Hrvoje Čeović
Foto: Marko Posavec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Kralj zabave Zlatko Pejaković pokazao zašto je legenda, Ivančani uživaju u nezaboravnim hitovima

Malo je još legendi hrvatske estrade kao što je Zlatko Pejaković. U sklopu proslave Dana općine Koprivnički Ivanec svojim je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×