Predstavljen „Županijski list“ – glasilo Koprivničko-križevačke županije

16:27h
0
Predstavljen

U prostorijama Županije u srijedu je predstavljen prvi broj „Županijskog lista“. Riječ je o glasniku, odnosno informativnom biltenu Koprivničko-križevačke županije kojim se stanovništvu želi predstaviti rad i aktivnosti regionalne uprave. Glavni urednik Županijskog lista Vladimir Šadek rekao je kako se o Listu razgovaralo već duže vrijeme i da mu je drago da je napokon ugledao svijetlo dana.

– To je novi vid suradnje i s medijima, ali i sa žiteljima naše županije. Žiteljima prezentiramo svoj rad redovitim priopćenjima i objavljivanjem vijesti na našoj internetskoj stranici te putem raznih medija, a očekujemo da će putem Županijskog lista informacije biti dostupnije još većem broju stanovništva. Kako bismo to ostvarili, Županijski list od sljedećeg broja planiramo distribuirati po svim županijskim općinama, a novine će za sve čitatelje biti besplatne – rekao je Šadek te nadodao kako je prvi broj Županijskog lista tiskan u 10 tisuća primjeraka.

Formiranjem ovog informativnog biltena, Koprivničko-križevačka županija postaje jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja ima vlastito glasilo.

– Prema našim saznanjima svoja izdanja imaju Zagrebačka županija, Primorsko-goranska, Varaždinska te Osječko-baranjska županija i sad im se priključuje i naša. To znači da samo četvrtina upravnih institucija ima svoja glasila, točnije tek njih 23% – rekla je izvršna urednica Melita Pavlek.

Zadovoljstvo Županijskim listom izrazio je i župan Darko Koren, u ovome slučaju izdavač glasnika.

– U radu ovoga glasila nisam ni najmanje sudjelovao i novine sam prvi puta vidio tek jučer kada su došle iz tiska. Na prvi pogled mogu reći da je stvar pogođena i vjerujem da će List naći svoje mjesto kod čitatelja te da će imati pozitivnu funkciju koja nikome neće smetati. Isto tako vjerujem da List nije nikome konkurencija, ali sam s druge strane svjestan da njime promoviramo ono što mi radimo i da neće svi to dobronamjerno prihvatiti – rekao je župan, odnosno izdavač ovih novina.

Sljedeći broj Županijskog lista trebao bi izaći za Dan županije, a želja autora je da List izlazi tri puta godišnje. Za ovo prvo izdanje lista iz proračuna je osigurano 11 tisuća kuna, a namjera je da se ubuduće novac osigurava od marketinga te da se u projekt uključe i županijske općine.

Županijski list je dostupan i u svojem online izdanju na adresi:
www.zupanijskilist.koprivnica.net 

čitam...