21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
tko je nataša?/šinji aj nataša?

Predstavljena bojanka koja djecu uči toleranciji prema različitosti, Marija Mraz: Ovakvo nešto ne postoji u Hrvatskoj, jako smo ponosni
P

Ilustrator bojanke je Lana Jadan, a kako kaže, uopće nije razmišljala da li da prihvati ponudu ili ne.

Ne propustite

U udruzi Bolje sutra predstavljen je uspješno provedeni projekt Tko je Nataša?/ŠINJI AJ NATAŠA? – podrška integraciji.

Projekt se provodio devet mjeseci te je odobren od Grada Koprivnice i sufinanciran u iznosu od 7000 kuna.

Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice, dok je suradnik u projektu Udruga Roma Korak po korak Koprivničko-križevačke županije.

– Nešto ovakvo ne postoji u Hrvatskoj, jako smo ponosni na ovaj projekt – rekla je za početak predsjednica udruge Bolje sutra Marija Mraz. Glavni akteri bojanke su djeca s invaliditetom te nacionalna manjina Romi, a djecu od malih nogu uči toleranciji i različitosti.

Predstavljanje projekta upriličeno je s obilježavanjem Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnim danom volontera.

– Cilj ovog projekta bio je promicati prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, toleranciju prema različitosti, razvijati vještine interkulturalne komunikacije, razvoj inkluzivnog volonterstva, jačati suradnju s drugim organizacijama koje potiču ljudska prava, tiskanje pomoćnog edukativnog sredstva, odnosno bojanke u svrhu provedbe aktivnosti u sklopu izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja – rekla je voditeljica projekta Adela Jadan.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Kako dodaje, direktna ciljana skupina su ima djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, polaznici koprivničkih odgojno obrazovnih ustanova.

– Mi smo uključeni u ovaj projekt već duže vremena, ovo je samo jedan nastavak igrokaza. Drago mi je što smo prepoznati za ovaj projekt – rekao je Franjo Horvat iz udruge Korak po korak.

Ilustrator bojanke je Lana Jadan, a kako kaže, uopće nije razmišljala da li da prihvati ponudu ili ne.

– Hobi mi je slikarstvo, pa mi je uloga ilustratora bila prekrasna i ponosna sam što sam dio ove cjeline, ideje su dolazile same od sebe – rekla je L. Jadan.

Predstavljanju  bojanke nazočila je i dogradonačelnica Melita Samoborec.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bi dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×