28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Županijski sud u Zagrebu

PRESUDA Sanader dobio šest godina zatvora, Hernadi dvije za korupciju prilikom prodaje INA-e
P

Za tu zlouporabu iz 2009., kada je vodio hrvatsku Vladu, Sanader je već bio osuđen.

Ne propustite

Ivo Sanader dobio je šest godina zatvora, a Zsolt Hernadi dvije u suđenju za korupciju prilikom prodaje INA-e MOL-u, piše 24sata.

Presuda je donesena nakon više od dvije godine suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu. Sud je presudio kako je Sanader kriv za kazneno djelo primanja mita i osuđen je nepravomoćno na šest godina zatvora. Zsolt Hernadi dobio je dvije godine zatvora. Ni Sanader ni Hernadi nisu se pojavili na izricanju presude.

Za tu zlouporabu iz 2009., kada je vodio hrvatsku Vladu, Sanader je već bio osuđen. Ustavni sud ukinuo je presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje, piše 24sata.

Osim za primanje 10 milijuna eura mita kako bi Mađarima prepustio upravljačka prava u INA-i, Sanader je optužen i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz INA-e.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

INSPIRATIVNO I POUČNO

FOTO Koprivničku knjižnicu popunili ljubitelji TEDxKoprivnicaLibrary konferencije

Ove je subote koprivnička, ali i šira publika ponovno imala priliku upoznati zanimljive govornike i inspirirati se njihovim jedinstvenim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×