20.4 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Prezentacija pravilne degustacije piva
P

Ne propustite

U petak je u Rooster Pubu održana prezentacija o pravilnoj degustaciji piva. Osnovna načela pravilne degustacije predstavio je Ognjen Šolaja iz Društva ljubitelja piva.

Kako je istaknuo Šolaja, najprije se gledaju vanjska obilježja poput boje, pjene te karbonizacije nakon čega slijedi procjena mirisa kojom se detektiraju prisutne arome.

Kod okusa piva ocjenjuje se koliko je sladno, hmeljno te koliko se osjeti alkohol. Na samom kraju ocjenjuje se tzv. „aftertaste“ odnosno okus koji ostaje nakon ispijanja prvog gutljaja, a koji može biti gorak, slatkast ili kiselkast.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Lijepo prijepodne

FOTO Pokoji oblak na špici nije smetao malim i velikim Koprivničancima, evo koga smo sve sreli

Koprivnička špica bez obzira na vrijeme od jutra je bila živahna! Bila je to prilika da na jednoj od brojnih...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×