Pri kraju uređenje novog vrtića “Crvenkapica” u Kampusu

15:01h
0
foto: Ivan Brkić

Kao i svake godine, tijekom praznika u koprivničkim osnovnim školama radi se na uređenju i opremanju. Najveće ulaganje je u Osnovnoj školi Braća Radić, gdje je u tijeku zamjena poda sportske dvorane i vanjske stolarije, rekao nam je zamjenik koprivničkog gradonačelnika Dražen Pros.

– Ukupna je vrijednost te investicije 640 tisuća kuna s PDV-om. Radovi su započeli početkom ovog mjeseca i očekujemo da će oni biti gotovi u predviđenom roku, do početka školske godine, rekao je Pros.

Zamjena poda bila je nužna jer su prilikom izgradnje zgrade, ’80-ih godina, radovi izvedeni loše i prijetila je opasnost za učenike. I u drugim koprivničkim osnovnim školama opremaju se učionice i kabineti namještajem, računalima i ostalom potrebnom opremom, a vrijednost ove investicije je oko 185 tisuća kuna. Osim toga, punom parom radi se i na području Kampusa, posebice na objektu Dječjeg vrtića Crvenkapica i tijekom narednog tjedna bit će obilazak novouređenih prostora, kazao je Pros.

– Moram reći da je razvod vodovodne mreže u čitavom kampusu, posebno do objekta vrtića, izveden. Izvedeno je podno grijanje, postavljena je glazura, izvađena je postojeća stolarija koja će biti uskoro zamijenjena novom PVC stolarijom, u tijeku je zamjena krova, obavljaju se radovi na električnim instalacijama, vodnim, odnosno sanitarnim instalacijama i isto tako pripremni radovi za uređenje dječjeg igrališta, objasnio je Pros.

Prema planu u drugoj polovici rujna mališani bi trebali krenuti u novi Dječji vrtić Crvenkapica u koprivničkom Kampusu.

tekst: Radio Koprivnica