17.9 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Prihodi koprivničke bolnice nikad manji, iznose tek oko devet milijuna kuna mjesečno
P

Ne propustite

Ministar zdravlja, primarijus Siniša Varga doći će u srijedu u radni posjet koprivničkoj bolnici. Domaćini ga očekuju u ozračju dobrih rezultata provedenog vrednovanja, koji su koprivničku bolnicu smjestili na podjelu petog mjesta na rang listi hrvatskih bolnica, ali i opterećeni financijskim poslovanjem.

Sanacijski upravitelj dr. Petar Stapar priopćio je za Dravu info poraznu stvarnost:

– Financije se nisu ništa bitnije promijenile. Na žalost, i dalje prihodi bolnice su smanjeni i mi smo na najmanjim prihodima što je ova bolnica ikad imala – oni su na iznosu oko 9 milijuna kuna. Usprkos tome što smo smanjili rashode po svim stavkama u odnosu na sve prethodne godine, mi još uvijek imamo negativno poslovanje. Toliki pad prihoda nismo mogli pratiti sa smanjenjem rashoda. S daljnjim smanjenjem rashoda, bojim se da bi došlo u pitanje pružanje zdravstvene zaštite u ovim okvirima koje sada imamo.

I dok muku muče s financijama, u bolnici su zadovoljni i najavom premijera Zorana Milanovića iz Koprivničkog godišnjaka da će država iduće godine s 20 milijuna kuna financirati izgradnju nove pedijatrije. Bolnica je projekt dovela do visokog stadija izvršenja – potrebna dokumentacija je riješena, natječaj za izvođača radova je objavljen te je za očekivati da će izgradnja pedijatrije doista početi iduće godine.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Intervencije

[FOTO] NEVRIJEME Olujni vjetar lomio stabla, rušio krovove i napravio veliku štetu

Veliko nevrijeme s kišom i jakim vjetrom jučer je zahvatilo velik dio Hrvatske, između ostaloga i naše krajeve. Najgore je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×