razni slučajevi

Primite besplatne pravne savjete u Gradskoj vijećnici u Koprivnici, stiže pravna klinika

Klinika u prvom redu pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju.

12:37h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Koprivnicu će u srijedu 15. siječnja posjetiti studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu koji u sklopu projekta Pravne klinike pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima. Dežurstvo u Gradskoj vijećnici, Zrinski trg 1, Koprivnica je od 10 do 12 sati.

Besplatnu pravnu pomoć mogu zatražiti svi zainteresirani građani kojima je pravna pomoć potrebna. Mole se zainteresirani građani kojima je pravna pomoć potreba da sa sobom ponesu fotokopiju osobne iskaznice kao i fotokopiju dokumentacije vezane uz pravni problem.

Klinika u prvom redu pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju. Osim toga, klinika može pomoći i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnim i drugim postupcima. Ponekad, kliničari se mogu uključiti i u planiranje nastupanja u upravnim i sudskim postupcima, a Klinika može pomoći i u povezivanju s odvjetnicima. U svom radu klinika se ravna odredbama o besplatnoj pravnoj pomoći i Pravilnika o studiranju.

Studenti samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi pomažu akademski mentori – suradnici, znanstveni asistenti i profesori.

Loading...