Priprema se peti koprivnički književni godišnjak

11:36h
0
100820-knjiga-m

Ogranak Matice hrvatske Koprivnica počeo je pripremati peti Koprivnički književni godišnjak. Tajnik Matice Darko Pero Pernjak podsjetio je kako je u četiri prethodna broja radove objavilo čak 47 književnika te je pozvao autore da dostave radove koji mogu biti uglavnom u formi drame, proze, poezije, književnih osvrta i drugog.

U petom, jubilarnom broju, Uredništvo je odlučilo grafički bolje opremiti Godišnjak i uvrstiti novu rubriku, pregled književnih događanja tijekom ove godine koja su se dogodila u Koprivnici.

Za Godišnjak se primaju isključivo neobjavljeni književni radovi i to do početka prosinca, napomeno je Pernjak, na čiju adresu se mogu slati radovi. Dodao je kako se ne honoriraju ni radovi, a ni rad uredništva. Koprivnički književni godišnjak će, pak, izaći zahvaljujući potpori Kulturnog vijeća Grada Koprivnice koje je osiguralo novac.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, Pernjak je rekao da će svi autori čija se djela objave u godišnjaku ujedno sudjelovati na okruglom stolu koji će se upriličiti uz promociju, što je autorima dosadašnjih godina bilo vrlo zanimljivo i korisno iskustvo.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr