Vremenska prognoza

Pripremite se na snježno trpanje i debeli minus – prava zima tek dolazi!

Maksimalna temperatura na današnji dan u posljednjih 30 godina izmjerena 1997. godine, a iznosila je čak šesnaest stupnjeva, dok je 2003. izmjerena minimalna od negativnih deset stupnjeva. 

08:00h
0
Koprivnički Ivanec // Foto: Mario Kos

Temperature koje se kreću oko nule, uz učestale oborine u vidu mješavine snijega i kiše, ukratko opisuju vremensku prognozu u posljednjih nekoliko dana.

U sljedeća tri dana prevladavat će oblačno vrijeme, a snijeg koji će neumorno padati mogao bi stvoriti i ozbiljniji pokrivač.

Prema riječima Hrvoja Kuzmića, voditelja Stožera zimske službe u Komunalcu, rekao nam je kako su osigurane dovoljne količine soli i sipine te kako je sva potrebna mehanizacija spremna za pravovremenu reakciju. Za održavanje nerazvrstanih cesta na raspolaganju je pet kamiona, sedam traktora, dvije kombinirke, dva gredera, pet manjih strojeva za biciklističke staze i vozilo ophodnje.

Svaki stroj ima dva vozača, a tu su i zaposlenici Komunalca koji će ručno čistiti dio staza i zebre.

Temperature će ostati nepromijenjene sve do subote kada će u večernjim satima započeti njihov značajniji pad. U nedjelju bi se minimalne temperature zraka mogle kretati oko petnaest stupnjeva ispod nule, dok će se u ponedjeljak te vrijednosti dodatno spustiti za dva do tri stupnja. Maksimalne dnevne temperature krajem ovog i početkom drugog tjedna neće prelaziti negativnih pet stupnjeva u živinom termometru.

Zanimljivo je spomenuti da je maksimalna temperatura na današnji dan u posljednjih 30 godina izmjerena 1997. godine, a iznosila je čak šesnaest stupnjeva, dok je 2003. izmjerena minimalna od negativnih deset stupnjeva.

Pripremite se za vrlo niske temperature i nešto deblji snježni pokrivač, zima će nam tek pokazati svoje zube.

Autori: Dina Ivačić i Matija Gudlin