22.3 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Priveden Željko Blažok, direktor Nature Agro
P

Ne propustite

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, sklapanja štetnog ugovora, prijevara u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službenih isprava policija je privela direktora đurđevačke tvrtke Natura Agro, 49-godišnjeg Željka Blažoka te Ivicu Talana, 35-godišnjeg upravitelja Poljoprivredno uslužne zadruge.

Naime, Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni Željko Blažok od 2005. do 2009. godine u svojstvu direktora trgovačkog drušva i upravitelja zadruge, zlouporabio položaj i ovlasti naloživši da mu se protivno odluci skupštine i statutima ovih pravnih osoba, isplati nepripadajući dio dobiti, čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist od 483 529,46 kuna. Isto tako, sumnja se da je tijekom 2008. i 2009. godine sklopio štetan ugovor u postupku izbora trvtki koje su trebale izvršiti reorganizaciju poslovanja istog trgovačkog društva, oštetviši ga za 946 200 kuna.

 

Nadalje, sumnja se da su Blažok i Talan u svojstvu direktora trgovačkog društva i upravitelja zadruge sa područja Općine Martijanec, tijekom 2010. g. ostvarili obilježja kaznenih djela krivotvorenja službene isprave i prijevare u gospodarskom poslovanju na način da su u postupku ugovorenog factoringa svojih poduzeća, na štetu četiri factoring tvrtke iz Zagreba pribavili protupravnu imovinsku korist za trgovačko društvo iz Đurđevca od ukupno 6,7 milijuna kuna.

Također, otkriveno je da je Blažok u razdoblju od 2008. do 2010. godine zlouporabio položaj i ovlasti na način da je sklopio fiktivni odnos o obavljanju konzalting usluga sa tvrtkom sa područja Zadra, oštetivši Naturu Agro iz Đurđevca za iznos veći od 700 tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba položaja i ovlasti, Sklapanja štetnog ugovora, Prijevara u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene isprave, Željko Blažok je doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, dok protiv  drugosumnjičenika slijedi kaznena prijava redovnim putem.

Također, protiv trgovačkog društva iz Đurđevca i trgovačkog društva i zadruge sa područja Općine Martijanec slijedi kaznena prijava poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Trostruki je imendan danas, uputite im čestitke!

Ivan, Toma i Paulin današnji su slavljenici. Ivan, Toma i Paulin današnji su slavljenici. Toma je osoba od povjerenja, motrenja, motivacije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×