7.4 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OŠ ĐURĐEVAC

Projekt besplatne prehrane za 290 najpotrebitijih učenika prošao prvu stepenicu provjere
P

Želimo da se što više djece hrani u školskoj kuhinji, a ovaj projekat je korak više da i najpotrebitijima osiguramo barem jedan zdravi obrok tijekom nastavnog dana - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči

Ne propustite

Grad Đurđevac i ove je godine u suradnji s Osnovnom školom Đurđevac prijavio projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva koji je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji  i socijalne politike, a čime bi se i sljedeće školske godine osigurala besplatna prehrana za učenike u riziku od siromaštva.

Projekt je prošao administrativnu provjeru te se uskoro očekuje i odluka o financiranju. Projektom osiguravanja školske prehrane za najpotrebitije u Osnovnoj školi Đurđevac biti će obuhvaćena 290 učenika čiji roditelji su primatelji zajamčene minimalne naknade, samohrani roditelji i obitelji s troje ili više djece od kojih je jedno polaznik Osnovne škole Đurđevac, a ostala maloljetna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 291 tisuću kuna, a provodit će se tijekom školske godine.

Đurđevačka škola i vrtić su još 2017. godine uveli zdravi meni u svoje kuhinje, a koji obuhvaća zdrave namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Također je jednom mjesečno organiziran i zdravi doručak za sve učenike škole i vrtićarce.

– Često ponavljamo da je doručak vrlo važan obrok za školsko dijete, a svi naši školarci nastavu polaze u jednoj smjeni – ujutro. Doručak omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad. Želimo da se što više djece hrani u školskoj kuhinji, a ovaj projekat je korak više da i najpotrebitijima osiguramo barem jedan zdravi obrok tijekom nastavnog dana – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obavijestite policiju

Marijana je nestala prije četiri dana, za njom se traga, jeste li je vidjeli?

Marijana Franjić iz Pitomače nestala je 19. travnja u Virovitici, a za njom se otad traga. Kako navode iz MUP-a,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×