opet će ga prijaviti

Projekt besplatne prehrane za djecu u riziku od siromaštva planira se i ove godine

Grad planira prijaviti nastavak projekta na novi natječaj, kako bi se osigurala sredstva za učenike u riziku od siromaštva i u narednoj školskoj godini.

12:47h
0
Školska kuhinja
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Grad Križevci i projektni partneri Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Vladimir Nazor Križevci i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci završili su provedbu projekta Školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva na području Grada Križevaca u školskoj godini 2018.-2019., kojim je osigurana besplatna prehrana učenika u riziku od siromaštva u matičnim i područnim osnovnim školama na području Grada Križevaca.

Projekt se provodio temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljenoga između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Križevaca, kojim su osigurana bespovratna sredstva u iznosu 611.099 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020.

Cilj projekta bio je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama.

Projekt je obuhvatio školsku prehranu za djecu u matičnim školama na području grada prema utvrđenim kriterijima te svu djecu u područnim školama, budući da se smatra da su djeca u ruralnim područjima u većem riziku od siromaštva.

Grad planira prijaviti nastavak projekta na novi natječaj, kako bi se osigurala sredstva za učenike u riziku od siromaštva i u narednoj školskoj godini.

čitam...