16.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Prometnici vlakova upozoravaju na marginalizaciju Koprivnice
P

Ne propustite

Restrukturiranjem Hrvatskih željeznica ukinut će se Prometne sekcija Koprivnica i Varaždin i pripojiti Zagrebu. Iz Sindikata prometnika vlakova Hrvatske traže stvaranje regije Sjever spajanjem Varaždina i Koprivnice u jednu cjelinu jer smatraju da će, u suprotnom, građani ovih gradova biti zakinuti za odlučivanje o budućnosti željeznice na ovom prostoru.  

Umjesto sadašnjih sedam prometnih sekcija (Koprivnica, Varaždin, Vinkovci, Osijek, Rijeka, Zagreb, Split) novom reorganizacijom koja je u tijeku ostalo bi njih četiri (Vinkovci, Rijeka, Zagreb, Split). Mario Grbešić iz koprivničke sindikalne podružnice kaže kako se time ukida mogućnost lokalnom stanovništvu da utječe na izradu voznog reda. Osim toga, izgubila bi se radna mjesta u Koprivnici. “Pojavio bi se višak radnih mjesta koja bi se preselila u Zagreb.”, kaže Grbešić.  No, ne postoji opasnost da Koprivnica izgubi status kolodvora, rekao je. 

Pet regija umjesto četiri

Sindikalisti smatraju kako je nekorektno i neprimjereno spajati Koprivnicu i Varaždin sa Zagrebom, koji bi tad imao 1741 zaposlenika, dok bi neke sekcije imale i više nego trostruko manje (Split – 514). “Sama logika nalaže da imamo pet regija – regionalnih jedinica.”, stoji u priopćenju.  

Kažu kako regionalizam nije nikakvo autonomaštvo već kako je Europi odavno shvaćena činjenica da čovjek koji živi u nekoj zajednici može najbolje razumjeti potrebe te zajednice. “Mi željezničari sa ovog područja smo sigurni da nitko bolje od nas samih ne može doprinijeti kvalitetnoj, učinkovitoj željeznici na ovom području kojoj će svrha prije svega biti pružanje vrhunske usluge našim korisnicima. “, zaključuju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka oduševila u ljetnom topiću i zanimljivoj lanenoj suknjici s prorezom

Jednostavno smo ostali bez riječi. Sve na ovoj djevojci izgleda pomno odabrano i usklađeno, od predimenzioniranih, ali hit naočala...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×