Promocija knjige // Abas Arslanagić ispraćen pljeskom

07:56h
0
Abas Arslanagić na promociji u Gradskoj vijećnici Koprivnice // Foto: Koprivnica.net

U kratkom vremenu legendarni golman i trener Abas Arslanagić imao je sadržajni četvrtak. Povod dolaska bila je promocija njegove treće knjige ”Rukometni golman – najvažnija karika uspjeha”, sjajnog rada velikog rukometnog stručnjaka. U organizaciji Rukometnog kluba Podravka najprije je imao polusatni nastup na gradskoj Radio Dravi, a nakon toga promociju knjige u koprivničkoj Gradskoj vijećnici.


Razgovore je vodio Ivo Čičin-Mašansker, na Radio Dravi uz znalačku asistenciju Hrvoja Ružića, inače službenog spikera na utakmicama Podravke Vegete. U Gradskoj vijećnici recenziju knjige dao je trener Podravke Vegete Goran Mrđen, oba su trenera evocirala i uspomene na zajedničke rukometne susrete.

Goran Mrđen, Abas Arslanagić i Ivo Čičin-Mašansker na promociji // Foto: Koprivnica.netAbas Arslanagić zorno je pokazivao i slikovito govorio o važnosti golmana u rukometu. O detaljima iz knjige koji upućuju trenere i golmane na ispravan pristup treninzima i utakmicama. Osobitu pažnju posvetio je golmanskom postavljanju i tumačenju obrane sedmeraca. Bio je prvi europski golman koji je primijenio tehniku izlaska tri metra od gola prema pucaču najstrože kazne u rukometu. Znalo se dogoditi da obrani osam od osam sedmeraca.

Publiku su uglavnom sačinjavale rukometašice Podravke i rukometaši Koprivnice, a Abas Arslanagić ispraćen je pljeskom.

Izvor: www.rk-podravka.hr 

čitam...