18.7 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
po peticiji 150 potpisa

Propale peticije o porezu te poboljšanju uvjeta Romima, Kutle: Povlačim se iz vijeća i škole šaha, u Ludbregu nemam više što tražiti
P

Po svakoj peticiji skupljeno je od 150 do 155 potpisa.

Ne propustite

Ludbreški nezavisni gradski vijećnik Silvije Kutle i mještanin Ludbrega Miro Levaković nedavno su na glavnom ludbreškom trgu organizirali potpisivanje peticija.

Peticija se potpisivala u vezi tri problematike: o manjem prirezu – s 12 na osam posto i promjeni oporezivanja kuća za odmor – kleti te da se postavi rasvjeta i asfaltira prilazna cesta u romskom naselju.

– Ako kleti nemaju struju i vodu da se ne oporezuju. I da se smanji cijena na pet kuna po kvadratu pa da potičemo ljude da rade u goricama, jer su ionako sve više i više zapuštene – kazao je Kutle.

Dodaje da ludbreško romsko naselje nema asfalt i rasvjetu, a djeca idu u školu kroz blato.

– Nakon što sam u lokalnoj Facebook grupi iskazao nezadovoljstvo zbog nerješavanja pitanja komunalne infrastrukture u romskom naselju, javio mi se gradski vijećnik Silvije Kutle i pokrenuli smo inicijativu potpisivanja peticija u koju je uključena i problematika naselja. U trodnevnoj peticiji uspjeli smo prikupiti samo 155 potpisa za asfaltiranje i postavljanje javne rasvjete u naselju – kazao je Miro Levaković.

Ludbrežani potpisuju peticiju // Foto: Facebook
Po svakoj peticiji skupljeno je od 150 do 155 potpisa

– Naravno da sam razočaran odazivom, jer pitanje poreza i prireza su točke koje su veće stranke u Ludbregu koristile u svojim predizbornim kampanjama za lokalne izbore, a sad kad se to poteže, onda ispadam glup. Želio sam ukazati na probleme zajednice i da uređivanje šetnica nije ono što je potrebno da bi se podigla kvaliteta života. Kvaliteta se podiže mogućnošću stanovanja i zaposlenja, kao i riješenim komunalnim pitanjima – mišljenja je Kutle.

Najavio je da se povlači iz participiranja u Gradskom vijeću

– U ova tri mjeseca rada u Gradskom vijeću shvatio sam da stječem neprijatelje, jer se ovdje radi o nekoj vrsti zaljubljenosti u gradsku vlast. I svatko tko progovori protiv rada vlasti, je neprijatelj. Drago mi je da to završavam, jer sam po prirodi emotivac i sve to me stresira i pogađa, ali mi je i otvorilo oči da u Ludbregu nemam što više tražiti. Zato završavam i sa šahom u koji sam uložio dvije i pol godine godine svog rada, znanja i novaca – rekao je, a o impresivnoj školi šaha smo pisali.

Napominje da će snimiti par kratkih filmova i reportažu o romskom naselju i kanalizaciji u Bednji te o nekoliko uspješno urađenih projekata u gradu.

– Onda prekidam i svoj vijećnički rad, a netko drugi neka ide u šahovski klub, a i školu šaha neka vodi netko drugi – zaključio je.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×