12.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dani Novog Virja

Proslavu obilježili dani otvorenih vrata, svečana sjednica, natjecanja i kuburaši
P

Općini je za projekt izgradnje Kulturno-edukacijskog centra Miroslav Dolenec Dravski, odobreno 250 tisuća kuna.

Ne propustite

Program obilježavanja 20. Dana Općine Novo Virje započeo je danom otvorenih vrata Dječjeg vrtića Bregunica, a proslava je nastavljena susretom područnih škola, natjecanjem u lovu šarana na jezeru Drnić, polaganjem vijenaca za poginule u Domovinskom ratu pred Središnjim križom te na grob Stjepana Čadoića i Miroslava Dolenca Dravskog, kao i svetom misom za Općinu i vatrogasce u župnoj crkvi Svetog Josipa.

Središnji dio proslave bila je svečana sjednica Općinskog vijeća u Društvenom domu Drenovica, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota osvrnuvši se na važnu ulogu općina kao jedinica lokalne samouprave te odličnu suradnju Općine i Koprivničko-križevačke županije na brojnim projektima kojima je cilj ravnomjeran razvoj.

Foto: kckzz.hr

Okupljenima je čestitao Dan Općine kao i Međunarodni praznik rada te dan Svetog Josipa Radnika.

Načelnik Općine Branko Mesarov podnio je godišnje izvješće o provedenim aktivnostima te najavio planove za budućnost. Naime, Općini je za projekt izgradnje Kulturno-edukacijskog centra Miroslav Dolenec Dravski, čiju je izradu projektno-tehničke dokumentacije sufinancirala Županija, odobreno 250 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU po Programu održivog razvoja lokalne zajednice.

Načelnik je kazao kako uskoro kreće javna nabava za radove, a pripremaju se i za nove natječaje Programa ruralnoj razvoja.

Prigodni glazbeni program // Foto: kckzz.hr

Program proslave uveličali su članovi Kuburaške udruge Maruševec te polaznici Dječeg vrtića Bregunica i članovi KUD-a Širine koji su izveli prigodni kulturno-umjetnički program, a sjednici je prisustvovala i dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

U petak, u Domu Drenovica na rasporedu su šesti susreti mladih recitatora i glumaca Pri Dravskom, dok je 12. svibnja u planu promocija knjige Zvonimira Ištvana Bukevje te otkrivanje spomenika Miroslavu Dolencu Dravskom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakav lik!

KOPRIVNICA ‘Majstor’ (32) usred dana s 3,62 promila biciklirao prema Herešinu, razbio se kao ‘kruška’

Još jedan alkoholni rekorder stiže nam iz Podravine. Naime, policija je jučer u 17.35 u Koprivnici u Ulici kneza...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×