VRTIĆ I CRVENI KRIŽ

Vrtić Bregunica iz Novog Virja ponosni je vlasnik certifikata Naš vrtić je siguran!

Cilj projekta je poboljšati znanja i ojačati kompetencije djece i odgojitelja kod priprema za izvanredne situacije, prve pomoći i sigurnosti u vrtićima.

13:36h
0
Foto: Dječji vrtić Bregunica

Nakon niza održanih seminara na kojima su odgojiteljice Dječjeg vrtića
Bregunica iz Novog Virja stekle određena znanja i kompetencije uključile su se u provođenje projekta „Sigurnije škole i vrtići“ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac.


Cilj projekta je poboljšati znanja i ojačati kompetencije djece i odgojitelja kod priprema za izvanredne situacije, prve pomoći i sigurnosti u vrtićima.
Zajedno s djecom provodile su se razne aktivnosti i igre te koristili brojni materijali dostupni za preuzimanje na platformi, kao što su plakati, prezentacije i konkretne aktivnosti za djecu.
Projekt se nastavlja i dalje aktivno provoditi u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac te će se organizirati radionice iz prve pomoći, predavanja psihosocijalne podrške i pripreme za izvanredne situacije.
Ponos vrtića je oznaka SIGURAN VRTIĆ, dobivena za uspješno provedene aktivnosti.

Hrvatski Crveni križ je u razdoblju od studenog 2018. do siječnja 2021.  s partnerima, dječjim vrtićima i osnovnim školama, provodio projekt „Sigurnije škole i vrtići“ financiran iz EU fondova u sklopu Erasmus+ programa, a uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje i odobrenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja.
U sklopu projekta razvijena je i testirana edukativna platforma (https://sigurnija-djeca.hck.hr/) koja nudi metodički i sadržajno standardizirane različite edukativne materijale, aktivnosti, alate i pozadinske informacije koje su razvili Hrvatski Crveni križ i partneri.

čitam...